minbaad.dk
tirsdag 11. december

En Hobie 16 med udfordringer. Foto: sejlsport.dk

Skælskør Amatør-Sejlklub byder 400 sejlere velkommen til 47. Harboe Cup

29.-30. september holdes Harboe Cup for 47. gang. Skælskør Amatør-Sejlklub lægger igen strand, fjord og nor til når mere end 400 sejlere sejler efterårets største jollestævne.

Kapsejlads | 25-09-2018 06:34 | Af  Maria Ravn Jürgensen

I den kommende weekend er Skælskør Amatør-Sejlklub vært ved Harboe Cup. 400 sejlere deltager, og sammen med dem kommer mere end 250 trænere, forældre og søskende til det som er efterårets største jollestævne.

De yngste på fjorden

Igen i år sejles på baner både ud for Kobæk Strand i Storebælt og på Skælskør Fjord og Nor.

På Skælskør noret sejler RS-jollerne Tera Sport, Tera Pro og Feva XL. Der er altid mange joller på noret under Harboe Cup, og i år samles 40 joller fra både Danmark og Sverige. Der er gode muligheder for at følge sejladserne på Skælskør Nor, da der er stier hele vejen rundt.

På Skælskør Fjord sejler de yngste, nemlig Optimist B og C sejlerne. Også dette farvand er trygt og med fantastisk mulighed for tilskuerne at følge med i afviklingen af stævnet. Der kommer cirka 100 joller på fjorden samt en masse trænerbåde.

Det største felt er at finde i Storebælt ud for Kobæk Strand. Her kommer Optimist A, Zoom 8, Europa, Laser, 29'er, A-cat og Hobie 16 Spi til at dyste på tre forskellige baneområder. Søsætning foregår fra stranden og traditionelt lokker det også en del tilskuere til, når mere end 200 joller skal i vandet.

Ny badebro

I år har Slagelse Kommune bygget en ny badebro på Kobæk Strand. En rigtig solid en som både deltagere og følgebåde er velkomne til at lægge til ved. Broen er cirka 60 meter syd for den tidligere, hvilket betyder at der nu er lettere søsætning direkte ud for parkeringspladsen ved Kobæk Strand.

Kommunen er også i gang med at forbedre toiletterne ved stranden, men de bliver først klar til vinterbaderne.

100 frivillige

- Vejrudsigten ser pt fornuftig ud og vi håber det holder så vi undgår en 'Knud nummer to, fortæller stævneleder Claus Møller Christensen og fortsætter

- Der er i alt tilmeldt over 360 joller som kommer til at dyste på vandene omkring Skælskør. Vi er klar til at modtage vores mange gæster og selvom vi ved, at der bliver trængsel nogen steder, så ved vi også, at de cirka 100 frivillige hjælpere både på land og på vandet vil gøre deres yderste til en succesfuld stævneafvikling og til at alle føler sig velkomne, siger Claus Møller Christensen.

Også i år deltager 300 sejlere og familie ved spisning lørdag aften, hvor der efterfølgende afholdes den årlig lodtrækning over sponsorpræmier.

Lodtrækningen foregår blandt alle rettidigt tilmeldte sejlere og plejer at være et stort tilløbsstykke, hvor også interesserede der ikke er tilmeldt spisningen kan deltage. Lodtrækningen foregår cirka klokken 19.30.

Stor støtte fra lokale

Skælskør by er blandt andet kendt for at huse en masse kunstnere og byens butikker byder indenfor med gode tilbud. Og derudover er både Winner, Aarhus Sea Shop og DinghyShop tilstede ved stævnet.

I år tilbyder Harboes Bryggeri en gratis rundvisning lørdag klokken 14.00. Der er begrænset med pladser, så interesserede skal være hurtige. Tilmelding sker her.

- Harboe Cup er ikke mulig uden de mange frivillige og de mange som bakker op om stævnet. Vi har fået stor støtte fra Harboes Bryggeri, men også fra Slagelse Kommune, SLAM, One Sails, Bähncke, Beauvais, Pro-Safe, Dalmose El-Service, Lærkestensgårdens Kartofler, Kobæk Strand Konferencecenter og Palby Marine, afslutter stævneleder Claus Møller Christensen.

Stævnet kan følges her.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET