Gå til hoved-indhold
Tur

25-årig fra Egå sejler jorden rundt efter kort tid som skipper

Kasper Jakob Haarup er taget ud på 3-4 års jordomrejse på skibet 'Edith'. Kasper har få års sejlererfaring i baggagen, men glæder sig til fællesskabet ombord. Planen er at holde jul i Caribien.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Omkring 100 mennesker var i søndags mødt op på havnen i Egå for at vinke farvel til skipper Kasper, samt hans seks gaster, heribandt kæresten Maria Lindal Larsen som de næste 3-4 år skal sejle jorden rundt på skibet 'Edith, en stor Bavaria-båd.

Hurtig beslutning

Idéen om en jordomsejling begyndte da han anskaffede sig sin første sejlbåd for et par år siden.

Da den unge østjyde begyndte at præsentere idéen om en jordomsejling, sagde flere at det krævede mere end et par års erfaring.

- Alle sagde, at det skulle jeg have mange års erfaring for at kunne gøre. Min mor foreslog, at jeg skulle spørge nogle af de erfarne. For eksempel Mikkel Beha, fortæller skipper Kasper til TV2 Østjylland og fortsætter

- Da han blev spurgt om hvor mange års erfaring, man skulle have i et interview, så svarede han 0. Det optog jeg på min telefon og sendte til min mor og skrev: Nu vil jeg jorden rundt, fortæller han.

Så sent som i marts bestod han sin eksamen som yachtskipper.

Kæresten tager hele turen

Med ombord har han kæresten Maria, som han mødte gennem jordomsejlingsprojektet for nogle måneder siden. Oprindeligt havde hun meldt sig som gast til at sejle båden hjem i dansk farvand, men Kasper valgte en anden

- Maria meldte sig ret hurtigt, men jeg valgte en anden. Så der var hun ikke god nok. Det var meningen, at hun skulle med som gast, men så opstod der sød romantik om man så må sige. Så nu er hun blevet min kæreste og nu tager hun med på hele turen, fortæller Kasper.

Opkaldt efter mormor

Ruten er grovplanlagt, men ikke helt planlagt, for der skal være plads til afstikkere, som skipper Kasper siger.

Planen er at fejre jul på Tobago i Caribien inden Panama-kanalen og Stillehavet venter på den anden side. Sidste stop inden Edith vender hjem om 3-4 år er Australien og øerne i Indonesien.

 

<iframe src="https://cdnapisec.kaltura.com/p/2102081/sp/210208100/embedIframeJs/uiconf_id/34716281/partner_id/2102081?iframeembed=true&amp;playerId=videoplayer-id-3&amp;entry_id=0_3jlafyao&amp;flashvars[streamerType]=auto" width="600" height="423" allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allow="autoplay *; fullscreen *; encrypted-media *" frameborder="0"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader