Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses de nordiske mestere i holdsejlads for Optimistjoller.

Faaborg klar til hold-DM for Optimistjoller

Faaborg Fjord og havn indtages fra fredag af dansk sejlsportselite, da Dansk Sejlunion har udvalgt Faaborg Sejlklub til arrangør af danmarksmesterskabet for holdsejlads i Optimistjolle.

Af Troels Lykke |

Det er den absolutte elite af Danske Sejlklubber som mødes i Faaborg, og stiller med deres bedste holdsejlere i Optimistjolle-klassen.

Holdsejlads er, i forhold til almindelig kapsejlads en meget taktisk sport, hvor to hold af fire både dyster mod hinanden.

Og hvor det ikke alene er de første over mållinjen som vinder, men hvor kombinationer af målgange mellem holdene kan betyde vinder kombinationer, selvom det modsatte hold har første båd i mål. 

Kræver taktisk overblik og pointforståelse

Sejladsen stiller derfor store krav til børnenes overblik og pointforståelse, da de konstant må have opmærksomhed på og forsøge at påvirke egne, og holdkammeraternes placeringer på banen og i mål.

“For Faaborg Sejlkub er dette event super spændende,” siger ormand for Faaborg Sejlklub Jakob Frost.

“Dels er holdsejlads ekstremt taktisk med mange og hurtige beslutninger og dommere direkte på vandet, hvilket stiller krav til både deltagere og arrangører, men Faaborg er også repræsenteret i 3 Fynskredshold, hvor af det ene har Frederik Bløcher som holdkaptajn. Frederik var også holdkaptajn da det Danske hold i sommer vandt Nordisk mesterskab for holdsejlads, så vi håber bestemt vores lokale sejlere præger mesterskabet,” forklarer klubbens formand.

Ud for Faaborg Havnebad

Sejladserne foregår tæt under land, så der er optimale betingelser for publikum som nemt kan følge sejladserne, der foregår ud for Faaborgs Havnebad midt I byen. Alle sejladser kommenteres live fra vandet så de seneste nyheder konstant når publikum.

13 hold er klar til start med hver fire sejlere + evt. Udskiftere, og holdene repræsenterer sejlklubber fra det meste af landet Så der er alt mulig grund for alle Faaborgensere til at komme på havnebadet i weekenden og heppe på byens hold, lyder det fra sejlklubben i en pressemeddelese. 

content-loader
content-loader
content-loader