Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det danske hold sejlede i charterbåde, men måtte medbringe eget sejl, rig, ror og sværd. Foto: Søren Ebdrup.

Malthe Ebdrup fra KDY bliver nummer 9 ved VM i optimistjolle

Malthe Ebdrup er netop blevet nummer 9 ved VM i optimistjolle på Cypern. Fem danske sejlere deltog under de vanskelige forhold. Italiener vinder for andet år i træk.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Fem danske opti-sejlere har netop deltaget i verdensmesterskabet i optimist på Cypern, hvor Malthe Ebdrup sluttede på en 9. plads. Han blev samtidig bedste skandinaviske sejler lige foran svenske Melker Brenton.

Det danske hold bestod af Malthe Ebdrup, Helena Wolff, Oscar Thule Christensen, Nicklas Holt og Magnus Heegaard.

Fire felter

Italienske Marco Gradoni blev verdensmester for andet år i træk med en suveræn serie, som næsten kun bestod af 1. pladser. Stephan Baker fra USA blev to'er, mens thailanske Panwa Boonak blev nummer tre.

Til VM deltog 264 sejlere fra 58 nationer. Hvert land må stille med op til 5 sejlere. De første tre dage bliver sejlerne delt op i fire puljer med 66 sejlere i hver. Herefter går de 66 bedste sejlere videre i guldfeltet, de 66 næste i henholdsvis sølv-, bronze- og smaragdfeltet. Dette foregår ligeledes i 3 dage, hvorefter vinderen er fundet.

Stabil serie

Efter de første tre dage i kvalifikationsrunden lå Malthe nummer 14 blev blandt andet en 1'er og to 3. pladser, og han var dermed godt videre i guldfeltet. Sejladserne i guldfeltet var præget af vind- og strømforhold, der kunne skifte frem og tilbage i løbet af en sejlads.

Det betød, at der blev inkasseret mange point i løbet af de tre finalesejladsdage, og favoritterne røg op og ned ad resultatlisten. Malthe forblev dog stabil og formåede at fastholde sin placering i top ti og kunne altså sluttelig indkassere medaljen for 9. pladsen.

- Malthe har arbejdet meget med bådfart i forberedelserne op til VM. Således blev sejlet i juni skiftet ud med et OneSail, som han har brugt meget tid på at lære at kende og trimme, fortæller Malthe's far, Søren Ebdrup.

- Han har testet sejlet til internationale stævner henover sommeren, hvor han vandt Goldener Cup i Kiel, sølv til US Nationals i Florida samt vinder Mediterranean Championship ugen før VM, der også var pre-event for VM, fortæller Søren Ebdrup.

Højt bundniveau

Den forbedrede bådfart kom virkelig til gavn i 6. sejlads, hvor Malthe får et gult flag som straf for at bruge for meget ror seks sekunder inden start. Det værst tænkelige tidspunkt. Malthe må falde bag om hele feltet og lave en 720'er. Men med den gode bådfart lykkedes det at overhale 47 både og blive nummer 19 i mål.

- En anden årsag til det flotte VM resultat var en strategi om at sejle konservativt og lade de andre lave fejlene. Til et VM er det ofte ikke antallet af topplaceringer, der er afgørende men et højt bundniveau, hvor man undgå at lave for mange tunge placeringer. Alle Malthes sejladser, efter fratrækker, var således i top 20 og fire sejladser i top fire, fortæller Søren.

Helena Wolff og Malthe Ebdrup stopper i optimistjollen i løbet af september efter seks lærerige år heraf særligt de tre sidste, hvor de begge har sejlet i ind- og udland og skabt flotte resultater. De vil nu begge prøve kræfter med 29'eren, dog ikke sammen.

Masse erfaring

Det danske VM hold bestod af Helena Wolff og Malthe Ebdrup fra KDY, Magnus Heegaard og Nicklas Holt fra Egå og Oscar Thule Christensen fra Fredericia Sejlklub.

Kasper Paulsen og Frederikke Lind var henholdsvis træner og holdleder. Det var Helena og Malthes tredje VM, de deltog begge i Portugal i 2016 og i Thailand i 2017.

Magnus Heegaard var til EM i 2017, mens det var det første internationale mesterskab for Oscar Thule Christensen og Nicklas Holt. De fik alle en stor oplevelse og en masse god erfaring med at sejle et internationalt mesterskab, som de kan tage med sig i deres optimistkarriere.

Danske resultater

Malthe Ebdrup - nummer 9 i guldfeltet

Helena Wolff - nummer 5 i sølvfeltet

Magnus Heegaard - nummer 23 i bronzefeltet

Oscar Thule Christensen - nummer 27 i bronzefeltet

Nicklas Holt - nummer 51 i smaragdfeltet

Det danske hold med trænere og holdledere, Kasper Paulsen og Frederikke Linde. Foto: Søren Ebdrup.

content-loader
content-loader
content-loader