Gå til hoved-indhold
Havne
Her er gitrene ved stigbordene i Københavns Havn placeret. Foto: By & Havn.

Stigbordene er åbne igen - der arbejdes på permanent løsning

Gitrene ved stigbordene i Københavns Sydhavn har været til stor gene for kajakker og små både, men blev sat op efter vandscooterulykken forrige år. Nu har By & Havn fjernet dem, og arbejder på ny løsning.

Af Maria Ravn Jürgensen |

1. oktober fjernede By & Havn gitrene, flydeafspærringerne og skiltningen ved stigbordene i Sydhavnen.

Det sker, da politiets sikkerhedsanbefaling om at lukke stigbordene kun var for sommersæsonen. Der er derfor atter fri gennemsejling ved stigbordene for kajakker og mindre både.

Dialog og sikkerhed i fokus

På baggrund af den tragiske vandscooterulykke i havnen forrige år, der kostede to mennesker livet, har stigbordene på politiets anbefaling været lukket for gennemsejling i sommersæsonen. Det har betydet, at kajakroere sommeren igennem har brugt overbæringen og mindre både har været begrænset af slusens åbningstider, oplyser By & Havn.

- I løbet af året har der været en god og løbende dialog med et kontaktudvalg, bestående af en række repræsentanter for havnens brugere, som har hjulpet med forslag og råd til en mere lempelig løsning for sæsonen 2019, skriver By & Havn.

- Den nye løsning forventes at blive mere smidig, så både kajakker og mindre både kan komme igennem ved stigbordene samtidig med at sikkerheden er i top, oplyser By & Havn.

Arbejdes på ny løsning

Kommunikationschef i By & Havn, Kristian Wederkinck siger:

- Jeg vil gerne rose kontaktgruppen for deres samarbejdsvilje i denne sæson. Og der er ingen tvivl om, at deres gode forslag og råd vil indgå i arbejdet med at lave en bedre og mere lempelig løsning næste sæson, siger han og fortsætter

- Vi er nu i dialog med politiet om den kommende sæson og afventer deres sikkerhedsanbefaling for den kommende sæson, fortæller Kristian Wederkinck.

Satser på permanent løsning

By & Havn har tidligere foreslået, at der kunne komme en permanent løsning på tale med en hæve-sænke bom, bedre overbæringsmuligheder og en øget brug af slusen for at komme de mange brugere i møde.

- Vi ser på mange løsningsmuligheder lige nu og lytter til brugerne og politiet. Der er mange ønsker og behov, som skal tilgodeses - både i forhold til en åben og levende havn, men også i forhold til at skabe sikkerhed i havnen, så vi undgår flere uheld, fortæller Kristian Wederkinck.

- Vi vender tilbage, så snart vi har lagt os fast på en løsning, fastslår han.

Vil komme brugere til gode

Talsperson for kontaktgruppen for havnens brugere, Per Ottesen, siger:

- Det er meget glædeligt, at stigbordene igen er åbne, så kajakker og småbåde let kan passere. Der er ingen tvivl om, at denne lukning har været til stor gene for havnens aktive brugere hele sommeren. Når det er sagt, så kigger vi selvfølgelig fremad og glæder os over den imødekommenhed, vi har mødt fra By & Havn i dette samarbejde, fortæller han.

- Der er ingen tvivl om, at vi får en bedre løsning, når vi arbejder sammen og det vil komme havnens brugere til gode, når næste sommersæson begynder, er jeg sikker på, afslutter Per Ottesen.

TV2 Lorry har lavet et indslag om åbningen af stigbordene her.

I tre måneder har gitrene sørget for at ulovlige vandscootere ikke kunne kom ind i Københavns Havn syd fra. Foto: By & Havn.

content-loader
content-loader
content-loader