Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det er blandt andet motor-sejlere fra denne havn, syd for København, der bliver ramt af det nye gitter. Foto: Troels Lykke

Tusindvis af fritidssejlere straffes med jerngitter i Københavns Sydhavn

By og Havn spærrer af for sejlads gennem stigborde ved slusen med et gitter. - På grund af en vandscooterulykke straffer man kollektivt, siger Bådklubben Valby, der er stærkt utilfreds.

Af Troels Lykke |

Det bliver fremover svært for kajakker og småbåde at komme ind i Københavns Havn sydfra. Det sker som reaktion på sidste års vandscooter-ulykke.

Det får nu konsekvenser, at en jolle fuld af unge turister sidste år blev påsejlet i Københavns Inderhavn, skriver TV 2.

Se artikel og jerngitre her

En vandscooter torpederede båden i høj fart, og ulykken kostede to unge amerikanske kvinder livet.

Vandscooter-sejladsen i inderhavnen var længe blevet påtalt af fritidssejlere, og i tiden efter ulykken var alle parter optaget af, hvordan man undgår en lignende situation i fremtiden.

Nu anbefaler politiet så By og Havn at spærre for sejlads gennem de såkaldte stigborde ved slusen med et gitter. Og til TV 2 Lorry oplyser By og Havn, at der ikke er andet at gøre end at efterleve det, når det drejer sig om et sikkerhedskrav.

Sluse skal betjenes af sejlklubbens medlemmer

Gitteret skal holde vandscooterne sydfra ude, men desværre rammer det også de tusindvis af andre fritidssejlere, der fremover vil være afhængig af en sluse, der skal betjenes af sejlklubbernes medlemmer.

Sejlerne mener dog, at den er svær at betjene, og bemandingstiden er yderst begrænset, hvilket også vil have en negativ effekt på sejladsen.

- På grund af en ulykke straffer man kollektivt, siger Søren Danielsen, der er medlem af Bådklubben Valby til TV 2 Lorry.

Store konsekvenser for københavnske sejlerliv

Men det er der altså ikke noget at gøre ved lige nu.

Søren Danielsen forudser dog, at lukningen vil få store konsekvenser for det københavnske sejlerliv:

- Man forhindrer de 10 bådklubber, der ligger på den ene side af slusen, i at komme igennem med deres familier til Papirøen eller til almindelig sommerunderholdning. 

Det første gitter er allerede monteret, og den 26. marts kommer der til at være spærret helt af.

Heldigvis for sejlerne åbner politiinspektør i København for, at man kan genoverveje løsningen på et senere tidspunkt.

Kilde. TV 2 Lorry

content-loader
content-loader
content-loader