Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Upopulært jerngitter droppet i Københavns Sydhavn - kajakklub ønsker indsnævring

Et jerngitter var allerede på plads ved stigbordene. Men nu åbner By & Havn for andre afspærringsløsninger. Kajakklub foreslår indsnævning, så kun kajakker og ikke vandscootere kan passere.

Af Troels Lykke |

Planen om jerngitre ved stigbordene kommer fra en risikovurdering politiet har lavet på baggrund af den vandscooterulykke, som i maj sidste år kostede to kvinder livet.

Men den plan har brugerne af havnen opponeret mod. Derfor er de glade for, at By & Havn nu lytter til dem.

- Som politiet siger, er de nødt til at gøre noget på grund af en ulykke. Og det er fair nok. Så siger By & Havn, at de er nødt til at rette sig efter politiets anvisninger. Og så har de prøvet med de gitre, men de har så hørt på os som brugere af havnen, at det kunne være, man kunne finde andre løsninger. Om ikke andet så for at tilgodese kajakroerne, siger Per Ottesen, der er formand for Amager Ro- og Kajakklub, til TV 2 Lorry. 

Kajakker sejlede 4.400 gange igennem i 2017 

På informationsmødet den 22. marts forslog formanden for Amager Ro- og Kajakklub, hvis medlemmer sidste år sejlede 4400 gange gennem stigbordene, at der bliver lavet en indsnævring, som er for smal til vandscootere, men bred nok til kajakker.

Allerede efter påske vil By & Havn kigge på de forskellige alternative løsningsforslag og få dem sikkerhedsvurderet. Et af forslagene, som skal sikkerhedsvurderet er netop forslaget om en indsnævring.

- Det er i hvert fald en af de løsninger, vi kigger på i øjeblikket. Det, der er sagen, er, at vi vil ikke have de her vandscootere ind i havnen, og de er jo en del bredere end en kajak. Så det vi har kigget på er at indsnævre stigbordene en lille smule, så kajakkerne kan gå ubesværet igennem, men større både ikke kan komme igennem, siger Kristian Wederkinck Olesen, kommunikationschef i By & Havn, til TV 2 Lorry.

Kilde. TV 2 Lorry

content-loader
content-loader
content-loader