Gå til hoved-indhold
Den erfarne skipper Bouwe Bekking har en stor ære for Brunels sejr. Foto: Team BrunelKapsejlads
Den erfarne skipper Bouwe Bekking har en stor ære for Brunels sejr. Foto: Team Brunel

Brunel vinder tæt kongeetape i Volvo Ocean Race

Kun 14 minutter adskilte Brunel og Dongfeng, da bådene ankom til Itajaí. AkzoNobel med Sehested blev tredje båd i mål.

 

Af Sara Sulkjær |

14 minutter og 10 sekunder. Så kort tid var der mellem Team Brunel og Dongfeng efter den 7600 sømil lange kongeetape fra Auckland til brasilianske Itajaí. 

Dermed høster Brunel 14 point til tabellen og kravler op på den samlede tredjeplads, mens Dongfeng kan tilføje 12 point og er på en øjeblikkelig andenplads. 

Førende Mapfre er sidst

Mapfre, der samlet fører Volvo Ocean Race, er sat tilbage efter deres timeout tidligere fredag, hvor de i 12 timer var ude af sejladsen grundet reparationer af masteskinnen og storsejlet. 

De ligger øjeblikket sidst i feltet, hvor Team AkzoNobel med danske Nicolai Sehested ombord er i front blandt de tre tilbageværende både. Også Turn The Tide On Plastic kæmper fortsat i Atlanterhavet. 

I mål kan Brunel og Dongfeng til gengæld nyde at have fast jord under fødderne efter et ben, der har budt på langt flere udfordringer end dette års Volvo-sejlads hidtil har budt dets deltagere: 

- Vi er ekstremt stolte af at vinde dette storslåede ben. Alligevel er det en bittersød sejr grundet det tragiske tab af John Fisher, som endnu ikke har forladt vores tanker, skriver Brunel på Facebook. 

Scallywag overvejer fremtiden

Det syvende ben har nemlig langt fra været smertefrit. Som en skygge over hele sejladsen ligger det nævnte tab af Fisher, der mistede livet efter at være røget overbord i en ufrivillig bomning ombord på Scallywag. 

Hvorvidt teamet vender tilbage til Volvo Ocean Race er derfor endnu uvist. I Chile, hvor Scallywag i øjeblikket befinder sig, diskuteres de fremtidige planer i øjeblikket. 

Planer, der skal være klar inden den 22. april, hvor Volvo-feltet sætter kursen mod amerikanske Newport. Lykkes det Vestas at blive klar vil det være med danske Jena Mai Hansen ombord. 

content-loader
content-loader
content-loader