Gå til hoved-indhold
Elmotorer og tilbehør til nybygning og ombygning af både kan også købes hos Solbaaden, der forhandler de to store mærker i elektriske marinemotorer, det tyske Torqeedo og østrigske Kräutler. Foto: SolbaadenSmåbåde
Elmotorer og tilbehør til nybygning og ombygning af både kan også købes hos Solbaaden, der forhandler de to store mærker i elektriske marinemotorer, det tyske Torqeedo og østrigske Kräutler. Foto: Solbaaden

Sejl bæredygtigt og lydløst i en solbåd

Der er mange fordele ved fritidsbådene, der siden 2011 er forhandlet af Henry Thomsen, der nu flytter sin forretning fra Ry til Aarhus Lystbådehavn

Af Sara Sulkjær |

Bæredygtig sejlads. Det var det altoverskyggende tema, da Henry Thomsen i 2011 søsatte virksomheden Solbaaden. Særligt fritidssejladsen på søer, fjorde, åer og i havneområder skulle gøres mere miljørigtigt, mente iværksætteren. 

Med det udgangspunkt kastede Thomsen sig over solbådene. Både, der drives frem af el-motorer og derfor foruden at være miljørigtige hverken støjer eller vibrere:

- Denne motor får sin energi fra batterier, og batterierne oplades helt eller delvist af solpaneler på båden. De kan laves i alle størrelser, fra små joller og op til store færger og passagerskibe, forklarer Henry Thomsen i en mail til motorbaadsnyt.dk. 

Både til Aarhus Festuge

Selvom flere forskellige solbåde nu er på markedet, er der stadig brug for specialdesignede både. Det er en opgave, som Henry Thomsen gerne tager på sig. 

De tre både, der anvendes under Aarhus Festuge til sejlads på åen, er blandt andet skabt af virksomhedsejeren. En mere udfordrende opgave, hvor solpanelerne måtte anbringes på et agterdæk grundet de meget lave broer.  

Også ved sommerens VM i de ti olympiske bådklasser i Aarhus spiller Solbaaden en rolle. Med en soldrevet shuttlefærge skal firmaet sørge for at lette passagen tværs over lystbådehavnen mellem de to konkurrenceområder. 

Flytter på havnen 

En opgave, der nu bliver langt lettere for Henry Thomsen. Den 1. februar rykkede han og firmaet fra Ry til kontorfællesskabet Culture Workspace på Aarhus Havn: 

- Med hensyn til min nye lokation ser jeg ingen ulemper (ud over at det kan være farligt for vægten at arbejde så tæt på Havnens Perle), men masser af fordele, lyder det begejstret fra iværksætteren. 

Med lystbådehavnen og dermed potentielle kunder og samarbejdspartnere lige i baghaven er håbet, at Thomsen og firmaet vil fortsætte kursen mod de lyse tider. 

Henry Thomsen har udviklet de tre Festuge-både. Foto: Solbaaden

Solbaaden har nu hjemme på Sverigesgade 6, 8000 Aarhus C. Foto: Solbaaden

content-loader
content-loader
content-loader