Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sejlsportscenter til 82 mio. kroner er nu klar til åbning. Foto: Peter Brøgger

Mød Kronprinsen til åbning af sejlsportscenter i Aarhus

Onsdag 23. maj åbner det nye Internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø. Kronprins Frederik er der med Kronprinsesse Mary. Alle må komme.

Af Troels Lykke |

Kronprinsen, som selv er en ivrig sejler, er med til åbningen sammen med Kronprinsesse Mary. Derudover får vi selskab af sejlere, mediefolk fra nær og fjern – og du er hermed også inviteret.

Det fortæller Cathrine Bianca Christensen, Communication Manager fra VM-organisationen til pressen.

Midt i april 2018 stod det splinternye Internationale Sejlsportscenter klar på Aarhus Ø. Det er tegnet af arkitektfirmaet, Entasis og ligger på en af de smukkeste pletter i hele Aarhus med udsigt til både hav, by og skov.

En af de store sejlsportsbyer

De nye faciliteter er topmoderne og kommer til at spille en central rolle – både under VM og efter, hvor de er med til at fastholde og endda udbygge Aarhus’ position som en af de helt store sejlsportsbyer i verden. 

Centeret er allerede fuld af liv og aktivitet, som styrker bredden i sporten og giver et markant løft til dansk ungdoms-, talent- og elitesport – ikke kun i Aarhus, men i hele Danmark.

Inde bag de flotte glaspartier holder sejlsportscentrets medarbejdere til. De har fået selskab af Dansk Sejlunions landshold, Aarhus Sejlklubs ungdoms- og jolleafdeling, Den Blå Skole og en række andre aktører, der hver gør sit til at fylde de 3.000 kvadratmeter med sejlsport. 

Kontor, værksted, klub, lounge, fitness og overnatning

Huset rummer alt fra kontorafdelinger, værksted, klub og mødelokaler til loungeområde, overnatningsmuligheder, fitnessrum og meget mere.

Det betyder også, at de nye lokaler er et oplagt sted at afholde stævner, træningslejre, møder og, på sigt, mange flere store internationale sejlsportsevents.

Under VM bliver sejlsportscenteret samlingspunkt for en lang række aktiviteter. I stueplan finder man den såkaldte Sailors Lounge, hvor alle professionelle sejlere kan slappe af og hygge sig, når de ikke konkurrerer på vandet.

Stueetagen er også hjemsted for det officielle pressecenter, hvor pressefolk fra hele verden vil have base og rapportere fra den store begivenhed. Centerets første sal byder på en række arrangementer for eventens sponsorer og andre særligt inviterede gæster.

Alle må komme

Alle er velkomne til den officielle indvielse, som finder sted onsdag d. 23. maj fra kl. 10.30.

Du kan finde mere information om Aarhus Internationale sejlsportscenters hjemmeside

Du kan også følge med løbende på deres facebook-side: www.facebook.com/sejlsportscentret

Foto: Peter Brøgger

content-loader
content-loader
content-loader