Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber

Få uger til åbning af Aarhus Internationale Sejlsportscenter

Se billedgalleri med det nye sejlsportscenter i Aarhus. Ny leder af centeret, Thomas Capitani, forklarer om formålet med centeret, der kan benyttes af sejlklubber i hele landet.

Af Troels Lykke |

Her skal jollerne sættes i vandet. Aarhus Sejlklubs ungdomsafdeling kommer til at holde til i centeret. Det gør OL-sejlerne også, Team Danmark, Sailing Aarhus og organisationen bag VM 2018, men andre klubber kan også benytte sig af lokalet, hvis man laver en aftale med centerleder Thomas Capitani. Fotos og video: Troels Lykke

Gennemsigtighed har været vigtigt for arkitekt Christian Cold fra Entasis i København. Sejlsportscenteret kommer til at koste 83,6 mio. kroner. A.P. Møller Fonden, Nordeafonden, Sallingfonden, Lokale og Anlægsfonden og Aarhus Kommune har bidraget til finansieringen. 

Her kommer der fem værelser til sejlere, der kommer på besøg.

Den kæmpe port til højre er over 11 meter høj og vejer fire ton.

En gigantisk sydvendt terrasse. Herfra er der god udsigt ind mod Aarhus City og Aarhus Lystbådehavn, der ligger i Aarhus ø.

En sauna med havudsigt vil garanteret skabe masser af glæde. I rummet ved siden af findes der et fitnessrum.

Udsigt mod øst. Står vinden i nord er det et perfekt sted at se sejlsport fra, for så kan banen ligge tæt på havnemolen.

En bred balkon på første sal giver god udsigt til sejlads.

Thomas Capitani er ny daglig leder af sejlsportscenteret, tidligere var han leder af Sailing Aarhus. Han flytter ind i sejlsportscenteret i starten af april. Det gør VM 2018-organisationen også.

Om en måned skulle der være ryddet op her.

Sådan så det ud i efteråret.

Få professionel sejler Nicolai Sehested med ombord til Palby Fyn Cup 2019

Når starten til Palby Fyn Cup 2019 går den 24. maj, får en heldig båd muligheden for at få VOR-sejler Nicolai Sehested med ombord i i alt fem timer, hvor han vil dele ud af gode råd og røverhistorier. Konkurrencen afholdes i anledning af 30 års jubilæet for kapsejladsen.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Ny ClubSwan 36 får C-foil system

Finske Swan præsenterer senere i år den nyeste båd fra værftet, en ClubSwan 36. Båden, som er en high-performance kapsejladsbåd, bliver beskrevet som en forvokset jolle med ovalt skrog og justerbar mast.

Links til andre sites