Gå til hoved-indhold
Nordea-fonden har tidligere støttet tilblivelsen af Aarhus Internationale Sejlsportscenter med 15 mio. kr. Foto: Peter BrøggerKapsejlads
Nordea-fonden har tidligere støttet tilblivelsen af Aarhus Internationale Sejlsportscenter med 15 mio. kr. Foto: Peter Brøgger

Gennembrud ved VM i Aarhus: Nordea-fonden støtter med 2 mio. kr.

Hundredevis af gratis aktiviteter ved VM for OL-klasserne til august appellerer til Nordea-fonden. Aarhus-borgmester Bundsgaard stærkt tilfreds med millionstøtten.

Af Troels Lykke |

Når VM i sejlsport officielt skydes i gang i Aarhus den 2. august, er målsætningen at arrangementet skal være en ’game-changer’, hvor sejlsporten gøres mere folkelig og tilgængelig end tidligere set.

Storskærme, kommentatorer og muligheden for, som publikum, at komme helt tæt på verdens bedste sejlere, er nogle af de elementer der bringes i spil.

Gratis aktiviteter appellerer

Vand- og sejlsport skal også opleves og prøves – ikke kun ses fra afstand. Således er en kæmpe maritim folkefest, med hundredevis af gratis aktiviteter under udvikling og netop denne tilgang har appelleret til Nordea-fonden.

 ”Nordea-fonden har valgt at støtte den maritime folkefest ved VM med 2 millioner kr. Det er vi selvfølgelig utrolig glade for. VM i sejlsport foregår i byens, havnens og bugtens åbne rum. I modsætning til f.eks. fodbold og ishockey er det derfor ikke muligt at sælge billetter til eventen. Alle har fri adgang til områderne, så de økonomiske midler må findes andre steder. Støtten fra Nordea-fonden er helt afgørende i denne sammenhæng” fortæller borgmester Jacob Bundsgaard, der ser frem til en af de største internationale sportsevents i Danmark nogensinde.

Før støttet med 15 mio. kroner

Nordea-fonden har tidligere støttet tilblivelsen af Aarhus Internationale Sejlsportscenter med 15 mio. kr.

Sejlsportscentret skal understøtte både bredden og eliten i dansk sejlsport og er netop taget i brug på Aarhus Ø. Her skal sejlsportscentret danne det sejlsportsmæssige centrum for VM i august 2018.

Derfor støtter Nordea-fonden

”Verdensmesterskabet giver frisk vind i sejlene til, at flere får smag for sejlsporten. Ved at folde elite-eventen ud til en maritim folkefest markerer Aarhus Internationale Sejlsportcenter sig som et åbent og folkeligt kraftcenter for al vandaktivitet,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Således har de tre store fonde; Salling-fonden, Den A.P. Møllerske Støttefond samt Nordea-fonden alle valgt at bakke op om sejlsporten i Danmark og i Aarhus.

Ikke alene har de tre fonde støttet opførelsen af det nye internationale sejlsportscenter, de støtter også alle tre den maritime folkefest under VM.

Nu er bådene flyttet ind i det nye internationale sejlsportscenter. Foto: Peter Brøgger

content-loader
content-loader
content-loader