Quantcast
Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Per Hjerrild er sejladschef for VM. Foto: Troels Lykke

Tre sejlere disket før VM startede efter træning i forbudt område

Allerede fra den 19. juli kunne OL-sejlerne blive disket, måtte tre sejlere erfare, efter de sejlede på Molslinjens rute, fortæller sejladschef Per Hjerrild til minbaad.dk.

Af Troels Lykke, Aarhus Ø |

OL-sejlere fik sig noget af et chok, efter at juryen af VM allerede kom i aktion, før selve VM startede i Aarhus.

Det måtte tre sejlere bittert erfare, da de sejlede i forbudt område, da de trænede frem til VM.

En af de steder man ikke må være er, hvor Molslinjen sejler.

- De tre sejlere er blevet disket i deres første sejlads, da de sejlede i forbudt område, før VM startede. Allerede fra den 19. juli trådte reglen i kraft, forklarer Per Hjerrild, der fortæller, at det ellers går godt med tilskuerbådene.

- Der har været nogle enkle både, vi har måtte reagere overfor, men det går fint. Banerne ligger meget tæt, forklarer Per Hjerrild, der understreger, at det nu kører fint på banerne.

30 personer klarer hver bane

- Der er 30 personer på hver bane, og nu kører det bare. Vi mangler dog stadig at få alle baner igang, forklarer en rolig Per Hjerrild, vi mødte foran Aarhus Sejlklub.

På havnen er der flere tusinde tilskuere, der følger 49er-sejlerne lige nu, og tribunen var helt fuld, da vi gik forbi. Sejlerne ligger dog to kilometer fra land, men en storskærm redder det, samtidig med at der bliver kommenteret på engelsk.

Tilskuerne får stor hjælp af storskærm, som ses til højre og en britisk kommentator. Sejlerne ligger desværre to kilometer fra kysten i dag. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader