Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Sådan starter du med B&G Zeus3

Minbaad.dk får her demonstreret, hvordan du optimerer din start. Se også hvordan du lettere kan time starten og bemærke, hvor der er fordel på linjen.

Af Troels Lykke |

Med enkel betjening og en skærm med udvidet synsvinkler og høj opløsning sikres sejleren vitale informationer, også under ekstreme vejrforhold. 

Zeus3 bruges i Volvo Ocean Race, og spiller en vital rolle for det vindende hold, 

For at imødekomme sejlernes krav om at kunne aflæse data fra forskellige positioner ombord er Zeus3 udstyret med en multifunktions-skærm i 7-, 9-, 12- eller 16 tommer bredformat med SolarMAX™ HD teknologi. Dette giver en fin læsbarhed i fuldt dagslys og med brede synsvinkler. 

Udstyret med den nye SolarMAX™ HD technologi vil Zeus3 kunne ses og betjenes under alle forhold, også selvom skærmen bliver oversprøjtet med vand. Med drejeknap og dedikerede taster kan man betjene alle funktionerne i Zeus3, hvilket kan være en fordel under vanskelige vejrforhold. 

Zeus³ kan betjenes med taster eller via skærmen eller en kombination. Betjening via skærmen kan også kobles fra, hvis situationen kræver det.

Med Zeus3 og dens nye super processor får man hurtige informationer og korttegning ved zoom og panorering. Det betyder, at sejleren umiddelbart kan se, hvad der foregår omkring hans båd uden nogen form for forsinkelse. 

Betjen kortplotteren overalt på båden

Zeus³, med software udviklet af B&G specielt til sejlere, er spækket med et antal sejl-specifikke funktioner og vitale data vist på en enkelt skærm.

Med SailSteer vises layLines direkte på kortet, og sammen med SailingTime funktionen vil planlægningen kunne optimeres yderligere. 

Et særligt RacePanel indeholder en række funktioner, som tidligere var forbeholdt de store grand prix kapsejladsbåde, inklusiv integration med B&G H5000 taktiske systemer med yderligere analytiske og beregnende funktioner.

Indbygget Wi-Fi giver umiddelbar adgang til GoFree® online services med download af søkort, vejrinformation, PredictWind og softwareopdateringer direkte til Zeus³ displayet via Internet hotspot. 

GoFree® Wi-Fi giver også mulighed for at ‘spejle’ Zeus³ skærmen på en kompatibel smartphone og betjene kortplotteren fra en kompatibel tablet. Det betyder, at man kan se og betjene kortplotteren overalt på båden.  

Større sikkerhed 

Indbygget ForwardScan™ sonar funktionen giver en sikker passage af lave og ikke kortlagte områder. Tilslut en ForwardScan™ transducer og få en klar og tydelig præsentation af forholdene under overfladen foran båden. 

Zeus³ skærmene har plug-and-play tilslutning af Broadband Radar™ og AIS-modtagere, der, sammen med funktioner som MARPA mål-følgning og AIS vist på kortet, giver et klart indtryk af forholdene omkring fartøjet. Dette gælder i tætpakkede havne, ved tursejlads såvel som under en kapsejlads. 

Fuld autopilot-integration betyder, at man som solosejler eller med lille besætning kan betjene B&G autopilotsystemet fra et hvilken som helst Zeus³ display ombord, straks der er brug for det. 

Zeus³ kan umiddelbart forbindes til en lang række sensorer, instrumenter, displays, funktions-moduler og tilbehør, hvilket giver en fuld-integreret elektronisk løsning, som betyder større sikkerhed, bedre funktionalitet og dermed glæde ved at sejle.

Op til 51.229 kroner

Zeus3 kortplotterne har følgende priser: 

Zeus3 – 7-tommer 13.999,00 kr. 

Zeus3 – 9-tommer 21.399,00 kr.

Zeus3 – 12-tommer 32.699,00 kr. 

Zeus3 – 16-tommer 51.299,00 kr. 
content-loader
content-loader
content-loader