Gå til hoved-indhold
Sådan så Christian Lerche ud, lige efter han fik jobbet som direktør i Dansk Sejlunion. Lerche er i øvrigt en respekteret international baneleder. Foto: Flemming Ø. Pedersen/DSSejlklubber
Sådan så Christian Lerche ud, lige efter han fik jobbet som direktør i Dansk Sejlunion. Lerche er i øvrigt en respekteret international baneleder. Foto: Flemming Ø. Pedersen/DS

Tidligere DS-boss Ibsen: Lerche forstår klubber og sejleres behov

Ny direktør i unionen, Christen Lerche, der for tre år siden kun holdt få måneder som KDY-direktør, får gode anbefalinger af sejlere, herunder den tidligere generalsekretær i flere årtier, Dan Ibsen.

 

Af Troels Lykke |

Der er for alvor gået Hellerup Sejlklub i Dansk Sejlunion, der ikke lider under Dansk Folkepartis leflen for provinsen.

Formanden for Dansk Sejlunions bestyrelse, advokat og partner Line Markert er fra Hellerup Sejlklub, og det er den nye direktør for Dansk Sejlunion, Christian Lerche også.

Cand.merc-uddannede Christian Lerche, der sejler den lille Express fra Svanemøllehavnen, er kendt vidt omkring i dansk sejlsport.

Han er også medlem af KDY – og har haft lederposter i begge klubber.

Ikke mindst var den vellidte Christian Lerche kendt som direktør for KDY, noget der sled ham brutalt op, efter en langvarende konflikt i havnen med Tuborg Yachtklub, hvilket fik ham til at stoppe i marts 2015 efter få måneder på posten.

Strid med Tuborg Yachtklub sled Lerche op

Opsigelsen kom efter stridigheder i KDY om havn og klubhus i Tuborg.

- Der skal være grænser for, hvad man skal lægge ryg og navn til. Min grænse er overskredet. Derfor forlader jeg KDY, sagde en slidt Lerche for tre år siden.

Men den nye direktør har også gode erfaringer, da han var formand for Sundkredsen, og sidst i 1990'erne var han i en årrække medlem af Dansk Sejlunions bestyrelse.

Nu skal han stå i spidsen for en noget økonomisk trængt Dansk Sejlunion, der således har en ambition om at skaffe 10 mio. kroner årligt i sponsor-indtægter, men sejlerdanmark tager godt i mod den dygtige baneleder Christian Lerche, der både har et ben i erhvervslivet og i klubmiljøet.

Dan Ibsen: Det kan kun blive godt

Valget af Christian Lerche har fået den tidligere generalsekretær og nuværende KDY-direktør Dan Ibsen, til tasterne, hvor han på facebook skriver.

- Det kan da kun blive godt! Christian Lerche har sejlsport i blodet, kender traditioner og sejlerånden, forstår og kender sejlernes og klubbernes behov, og har ikke mindst også ideer til sejlsportens fremtidige udvikling.

Ibsen fortsætter.

- Ligesom Christian også kender til politisk ledelse i en idrætsorganisation, da han tidligere har siddet i DS bestyrelse/forretningsudvalg/kapsejladsudvalg, beskæftiget sig med uddannelse af kapsejladsledere, og har som IRO/Kapsejladsleder i mange år været tæt på sejlerne.

Han ser også frem til et tæt samarbejde med den royale sejlklub.

- Jeg glæder mig til samarbejdet med Christian, dels som KDY - Royal Danish Yacht Club dels sejler. Rigtig god sommer i din Express - så du kan samle energi til dit drømmejob ! Jeg forstår 100% hvorfor, skriver Dan Ibsen på Dansk Sejlunions facebook-side, hvor andre også roser beslutningen fra Dansk Sejlunion.

De siger øvrige sejlere

Steen Roar Hillebrecht fra Vallensbæk Sejlklub skriver på facebook:

- Godt og særdeles oplagt valg - tillykke med stillingen.

Designer og Meter-sejler Johan Joensen, 

- Super nyhed.

Axel Martin Waltersdorph, mangeårige Drage-sejler fra Fredericia skriver:

- Tillykke med valget kan siges til DS. Og tillykke til Christian - der er store udfordringer i dit nye job

Poul Erik Nielsen, formand for Bogense Sejlklub skriver.

- Tillykke til Christian og DS.

content-loader
content-loader
content-loader