Gå til hoved-indhold
Du behøver ikke længere bruge tid på transport, når du tager et VHF-kursus gennem Dansk Sejlunion. Foto: PR-fotoKort Nyt
Du behøver ikke længere bruge tid på transport, når du tager et VHF-kursus gennem Dansk Sejlunion. Foto: PR-foto

Online VHF-kursus i ny version - tag prøven hjemmefra

Søfartsstyrelsen har netop godkendt online-afvikling af prøver. Samtidig er Dansk Sejlunions online VHF-kursus med SRC klar i en ny mobilvenlig udgave.

Af Sara Sulkjær |

For bådejere er en VHF-radio om bord det bedste og sikreste kommunikationsværktøj. For at eje og betjene en VHF-radio med DSC (digital selected call) er det et krav, at du har et SRC-certifikat, udstedt af Søfartsstyrelsen.   

Dansk Sejlunion har i samarbejde med Marstal Navigationsskole gennem flere år udbudt et online VHF-kursus, som afsluttes med en skriftlig prøve - men sådan behøver det ikke være længere. 

Unikke spørgsmål 

Som det allernyeste har Søfartsstyrelsen netop godkendt Dansk Sejlunions oplæg til afvikling af kursusprøve online. Hidtil har kursisterne skullet møde op til en skriftlig eksamen - fremover kan prøven klares hjemme fra spisebordet.  

- Det er en stor nyhed, at vi nu kan tilbyde onlineprøver. Det er en løsning, vi har arbejdet på længe, og vi glæder os over, at Søfartsstyrelsen nu har sagt ok til vores model, siger Steen Wintlev, sejladschef i Dansk Sejlunion, i en pressemeddelelse. 

De første onlineprøver vil blive afviklet inden for få uger. Konkret vil prøven bestå af 47 spørgsmål, der skal besvares på begrænset tid. Alle onlineprøver er unikke og genereres til hver enkelt prøvedeltager. 

Tag kurset på smartphone

Også opgaverne i kurset vil fremover være mere varierede end hidtil, ligesom kurset nu er tilpasset mobile platforme som smartphones og tablets.  

- Vi har arbejdet på at gøre kurset mere fleksibelt og brugervenligt, så det passer det nutidens behov. Kurset er grundlæggende det samme som hidtil, men opgaverne er ændret i formen, så de varierer mere og dermed forhåbentlig også er mere interessante, forklarer Steen Wintlev.   

Prisen for det opdaterede online VHF-kursus er 800 kr., hvilket er samme pris som hidtil.      

content-loader
content-loader
content-loader