Gå til hoved-indhold
De danske sejlere må nu enten læse nyheder på nettet, i udenlandske medier eller i Bådmagasinet.Kort Nyt
De danske sejlere må nu enten læse nyheder på nettet, i udenlandske medier eller i Bådmagasinet.

Voxpop: Vil sejlerne savne BådNyt og Sejler?

Dansk sejlsport har vinket farvel til to bådblade på én måned. Kun ét dansk trykt magasin er tilbage. Alligevel vil ikke alle i sejlsporten savne de to lukkede blade. Vi spurgte branche- og klubfolk.

Af Sara Sulkjær |

29. januar stod det klart, at Bådmagasinet ville opkøbe BådNyt, der ellers havde leveret stof til sejlerne siden 1971.

22. februar var det Dansk Sejlunion, der kunne fortælle, at de lukker ned for medlemsbladet Sejler. På blot én måned var tre bådblade reduceret til ét. 

Men hvad tænker sejlere og andre aktører i dansk sejlsport om den nye mediesituation, hvor Bådmagasinet er eneste trykte bådblad? Vi har spurgt fem forskellige skikkelser i dansk sejlsport. 

Steen Christensen, ejer af John Mast: 

- Det er en epoke, der slutter. Udfordringen er bare, at bådbladene skal gabe over et kæmpe råderum. Det betyder, at der måske er 3-4 sider ud af 50, som den enkelte læser finder interessant, og så vil man ikke betale.   

- Som annoncør vil vi egentlig helst have ét godt og koncentreret blad, så vi ikke skal være i flere. Er bladet ikke godt nok, eller er annoncepriserne for dyre, vil ingen annoncere i det, så jeg tvivler på, at det bliver et problem. Men jeg kommer til at savne bladene, det er der ingen tvivl om.  

 

Anne Margaret Pinion, sejler (skriver i Facebookgruppen Tursejlads og Sejlsport): 

- Tidens tand. Det er ærgerligt, at der ikke længere er en valgmulighed. Det tvinger os til yderligere tid med næsen i en skærm, i stedet for et blad, som er nemmere at lægge fra sig og tage op igen. Lidt af hvert er at foretrække, så der kan vælges, men det er utopi.

 

Thomas Capitani, chef for Aarhus Internationale Sejlsportscenter: 

- Dét at læse og høre noget om sejlsport handler for mig ikke om, hvilket type medie der bringer informationen. Det er selve informationen, nyheden og historien, jeg interesserer mig for. Jeg kommer ikke til at savne de to blade, så længe jeg kan få informationen andre steder.

- Derfor tror jeg ikke, at lukningen af Sejler og BådNyt får den store betydning. Så længe nogle efterspørger informationen, vil der også være medier, der leverer den. Hvis det mest effektive i fremtiden er en nyhedsmail eller lignende online medie, er det fint for mig. 

  

Jørgen Kjærgaard, formand i Vedbæk Sejlklub: 

- Jeg har altid været glad for at modtage BådNyt, men vil nu se frem til at få det nye magasin. Som sejler mener jeg, at man er forpligtiget til at abonnere på et blad, så vi kan holde dem ved lige og få nyhedshistorierne, som ofte er mere dybdegående end på nettet. 

- Derfor er jeg også ked af, at Sejler ikke kommer som blad, men i stedet som nyhedsmail. Hvorfor kan de ikke sende 300 numre til klubben, så kan man selv tage ned og hente bladet der?

 

Kim Specht, MG26-sejler i Bork Bådelaug:

- BådNyt havde bestemt mange gode artikler, men har jeg haft tekniske problemer, var det svært at finde svaret i de mange blade - derfor nettet. I Sejler var der naturligvis en del om ligaen, som er uopnåelig for os i de små vestjyske klubber. Den er altid blevet skimmet, men heller ikke mere.

- For mig er bladlukningerne derfor ikke af stor vigtighed. Jeg håber dog, at de dygtige journalister kommer med over til de andre, mere tilgængelige og moderne medier og forventer naturligvis, at DS laver en netversion med de oplysninger, der berører alle danske sejlere.

Deltag også i afstemning på minbaad.dk. Lige nu mener 73 procent, at det er mest ærgerligt, at BådNyt lukker, mens 12,2 procent er ærgerlige over, at Sejler lukker, mens 14,9 procent er ligeglade.

content-loader
content-loader
content-loader