Gå til hoved-indhold
I aften kan de populære sejlerpiger vinde endnu en pris, når de er nomineret til Årets Sportsnavn, der uddeles ved Sport 2017 i Boxen. Foto: Flemming Ø. PedersenKapsejlads
I aften kan de populære sejlerpiger vinde endnu en pris, når de er nomineret til Årets Sportsnavn, der uddeles ved Sport 2017 i Boxen. Foto: Flemming Ø. Pedersen

Jena og Katja hyldet for Årets Sejlsportspræstation

Det historiske VM-guld i 49erFX, vundet af Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, var Årets Sejlsportspræstation 2017. Fuldt hus i Hellerup Sejlklub, da prisen blev overrakt til de to sejlere.

Af Sara Sulkjær |

Hellerup Sejlklubs restaurant var fyldt til bristepunktet, da 49erFX-verdensmestrene Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fredag aften, 5. januar, modtog prisen for Årets Sejlsportspræstation 2017. Det skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

Det var andet år i træk, at de to FX-sejlere kunne lade sig hylde som modtagere af prisen, der foruden hæderen består af to gange 10.000 kr. fra henholdsvis Columbus Marine A/S og fra Dansk Sejlunion. 

Værtsklubben Hellerup Sejlklub kunne så tilmed toppe med aftenens overraskelse – en check på 20.000 kr. til de to populære sejlere, der forståeligt nok er omgærdet af stor stolthed både i Hellerup Sejlklub og i Yachtklubben Furesøen, hvor Katja i sin tid lærte at sejle, og hvor de begge siden OL-bronzen i 2016 har været æresmedlemmer. 

Tak fordi I er med os


- Tusind tak fordi I er kommet for at fejre os. Det betyder meget, at vi ved, I er med os, når vi her igen i 2018 har nogle nogle hårde kampe, der skal kæmpes, sagde Katja Salskov-Iversen i sin takketale med adresse til sommerens store mål, VM i Aarhus, hvor der både er et titelforsvar og en OL-nationsplads på højkant. 

- Vi havde ikke været her, hvis det ikke havde være for de andre danske sejlere. Så tusind tak til landsholdet og de andre piger og drenge, der har trænet med os og presses os. Uden dem kunne vi ikke have nået så langt på bare halvanden måned op til VM, supplerede Jena Mai Hansen. 

Jena og Katjas VM-guld markerer et fornemt jubilæum. Det var den tiende danske 49erFX-medalje ved EM, VM og OL siden 2013, hvor FX'eren blev lanceret. Jena og Katja har selv vundet fire af medaljerne, Ida Marie Baad/Marie Thusgaard tegner sig også for fire, og så har Maiken og Anne-Julie Foght Schütt vundet to. 

Vigtig medalje


- Jeres VM-titel var historisk. Det var den første VM-guldmedalje til Danmark i en 49er-klasse. De to 49er-klasser fylder meget på landsholdet og i Dansk Sejlunion. Derfor var jeres guldmedalje super vigtig. Så tak for medaljen og tillykke med Årets Sejlsportspræstation, sagde Dansk Sejlunions formand, Line Markert i sin hyldesttale. 

Sejlerlandsholdets cheftræner, Kristian Kjærgaard, lagde i sin tale vægt på både Jena og Katjas høje niveau foruden den gejst og glæde, som de tilfører hele holdet. 

- Jeres præstation ved VM er en understregning af det kæmpe stykke arbejde, I lavede op til OL i Rio. At man kan gå i gang så relativt sent op mod et VM (træningsopstart blot to måneder før, red.), og så alligevel opnå et topresultat, det er et tegn på, hvor sikker man er i sine rutiner, og hvor struktureret man har arbejdet – så det tager relativt kort tid at komme tilbage. Mega flot, sagde Kristian Kjærgaard.

Humørspredere


Det er dog ikke kun præstationerne, der er i top hos de to sejlerpiger. Også humøret fortjener en medalje:   

- Det er en fornøjelse at være sammen med jer. I har et humør ud over det sædvanlige, og det er noget, der spreder sig som ringe i vandet til hele holdet. Det er fantastisk, når I kommer og sætter lidt kulør på hverdagen, understreger cheftræneren.

I det meste af januar er Jena og Katja tilbage i FX'eren – i form af en træningslejr i det sydlige Portugal. Senere på foråret skal Jena tilbage på Vestas 11th Hour Racings båd i Volvo Ocean Race. Her er hun bl.a. om bord, når de syv VOR-både runder et mærke i Aarhus Havn den 22. juni. 

Kort efter slutter Volvo Ocean Race, og Jena og Katja har herefter cirka tre ugers intens træningsforberedelse frem mod VM i Aarhus, der sejles i begyndelsen af august.      

content-loader
content-loader
content-loader