Gå til hoved-indhold
Også på træningslejren i portugisiske Vilamoura nyder Katja Salskov-Iversen en portion havregryn. Foto: PrivatfotoKapsejlads
Også på træningslejren i portugisiske Vilamoura nyder Katja Salskov-Iversen en portion havregryn. Foto: Privatfoto

Dét spiser en verdensmester til morgenmad

Katja Salskov-Iversen kan ikke leve uden sin morgenmad. Den bomstærke 49erFX-gast deler her dagens første måltid med minbaad.dk’s læsere.

Af Sara Sulkjær |

Verdensmester i 49erFX, Katja Salskov-Iversen, er sandsynligvis en populær kvinde hos kostvejlederne. I hvert fald når snakken falder på morgenmåltidet, som står højt på gastens dagsorden: 

- Jeg kan ikke leve uden min morgenmad. Det er det første, der er på programmet, når jeg står op om morgenen, forklarer Salskov-Iversen til minbaad.dk. 

Nemt og lækkert

Men selvom man har en VM-guldmedalje fra september liggende i lejligheden, behøver man ikke et måltid med nymoderne og hypede ingredienser. Faktisk nøjes sejleren med en sand klassiker.

En enkel skål havregryn med skummetmælk er på menuen, når Salskov-Iversen slår øjnene op om morgenen - og er det en rigtig god dag, pryder mandler eller rosiner toppen.  

- Det er nemt og lækkert. Jeg laver altid noget, mens jeg spiser; gør mig klar, tager tøj på og sådan noget, fortæller sejleren. 

En god kop kaffe er ligeledes en sikker vinder hos verdensmesteren, der nyder den varme drik sammen med havregrynene. 

Kan ikke træne uden morgenmad

Ofte må den 23-årige sejler starte dagen tidligt for at pakke sportstasken og sætte kursen mod fitnesscenteret. Alligevel sørger hun for at presse måltidet ind, inden de tunge vægte tages ned fra hylderne, og løbebåndet sættes i gang. 

- Det er altafgørende for, at min dag hænger sammen. Hvis ikke jeg får morgenmaden, kan jeg have svært ved at koncentrere mig, og jeg kan for eksempel ikke træne om morgenen uden først at have spist, slutter Katja Salskov-Iversen, der i øjeblikket træner i Portugal med makkeren Jena Mai Hansen og de øvrige 49erFX-piger.

content-loader
content-loader
content-loader