minbaad.dk
onsdag 14. november

De detaljerede oplysninger om de enkelte sejleres præstationer kan blandt andet komme de forsvarende verdensmestre Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen til hjælp. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

SAP skal sikre afviklingen af 366 sejladser ved VM i Aarhus

Softwarevirksomheden skal stå bag teknologien ved sommerens VM. Statistikker over sejlernes individuelle performance og app til officials er blandt andet sikret.

Kapsejlads | 06-07-2018 08:35 | Af  Sara Sulkjær

SAP, som er markedsleder inden for virksomhedssoftware, har udvidet samarbejdet med World Sailing og er blevet den officielle teknologipartner for Hempel VM i sejlsport Aarhus 2018.

I mere end et år har SAP bidraget med sine banebrydende og innovative løsninger ved World Sailings World Cup-serie, og teknologien kommer igen i spil under VM i sejlsport, som er den primære kvalifikation til OL i Tokyo 2020. 

Afgørende for sejlsport i fremtiden

Gennem World Cup-serien har SAP transformeret stævnerne ved at levere  detaljerede analyser, som har hjulpet sejlerne til at forbedre deres præstationer samt nytænkt publikumsoplevelsen langs kysterne og hjemme i stuerne.

Derudover er mange processer blevet gjort nemmere for sejlere, trænere og baneleder-teams – og medierne har fået adgang til data, der gør dem i stand til at levere et mere informativt kommentarspor til sporten.

- Dataanalyse og indsigt bliver altafgørende for fremtidens sejlsport og vil være med til at promovere både sejladser og sporten i det hele taget, fortæller Lars Lundov, CEO for Sport Event Denmark, der er en af partnerne i den store begivenhed.

- Derfor ser vi frem til at være en del af de innovative løsninger sammen med SAP og World Sailing i Aarhus denne sommer, understreger han videre. 

God oplevelse for tilskuerne

Ved VM i Aarhus bliver der afholdt 366 sejladser fordelt på de ti olympiske bådklasser i løbet af 11 dage. Derudover vil der være to events for kiteboarding. Alle sejladser i guldfleet og udvalgte kvalifikations- og sølvfleet-sejladser vil blive tracket under konkurrencerne.

Trackingen, som er tilsluttet SAP Sailing Analytics, vil gøre det muligt at dykke langt ned i den indsamlede data.

Taktisk analyse af de udførte manøvrer, den sejlede distance og hvor bådslængderne vindes, vil være tilgængelig for sejlere og trænere og hjælpe dem med at forstå og vurdere deres præstationer og øge konkurrencen på vandet.

- Det er meget spændende for os at dele vores erfaringer med at levere dataanalyse til en så stor begivenhed som Hempel VM i sejlsport. Vi vil anvende vores dataanalyser og indsigter til at fremme den gode oplevelse yderligere for både fans, sejlere og officials, siger Lars Bang, Nordic Head of Business Analytics hos SAP, i en pressemeddelelse.

App til officials

Det er ikke nogen let opgave at afvikle 366 sejladser i løbet af 11 dage og for at understøtte de Internationale Race Officials i afviklingsopgaven på vand og i land, leverer SAP mobil app’en SAP Sailing Race Manager.

App’en er allerede blevet brugt i stort omfang i World Cup Serien og giver arrangørerne bedre effektivitet og mere kontrol ved automatisk at forsimple mange af de manuelle opgaver og kommunikationen under eventen.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET