Gå til hoved-indhold
Lars Jeppesen og Birger Hansen står her med den første X-79er, der bliver gjort i stand til 40 års jubiluæm næste år. Foto: X-YachtsKort Nyt
Lars Jeppesen og Birger Hansen står her med den første X-79er, der bliver gjort i stand til 40 års jubiluæm næste år. Foto: X-Yachts

Første X-79er fra 1979 vendt hjem til X-Yachts

Den først byggede X-79er D-1 er atter i Haderslev, næste år skal den markere X-Yachts 40 års jubilæum. Stifterne Lars Jeppesen og Birger Hansen er på opgaven og gør den klar.

Af Troels Lykke |

X-79eren D-1 er vendt hjem.

For to uger siden hentede Lars Jeppesen og Birger Hansen den 39 år gamle båd hjem. De to er stiftere af X-Yachts i 1979, sammen med designeren Niels Jeppesen. 

- X-79eren er en sandwich-konstruktion med håndoplagt glasfiber og var kendt for sin flotte finish. Den blev hurtig førende på grund af moderne båddesign i 80erne grundet dens gode sejlegenskaber, lige meget om vinden var let eller hård, forklarer X-Yachts, der holder til i Haderslev.

Næsten 500 bygget

Der er blevet bygget næsten 500 X-79ere. I dag er den mindste båd, man kan købe hos X-Yachts, en Xc 35.

- Vi har stoppet produktionen af Xp 33, forklarede direktør i X-Yachts Kræn Nielsen fornylig, da vi i sidste uge testede den nye X 4.9 på Mallorca.

Se ældre brochure med X-79eren

X-Yachts både i dag er blevet noget mere stabile end X-79eren, der let kan smide masten i vandet i et heftigt pust med spiler.

content-loader
content-loader
content-loader