Gå til hoved-indhold
Lars Jeppesen og Birger Hansen står her med den første X-79er, der bliver gjort i stand til 40 års jubiluæm næste år. Foto: X-YachtsKort Nyt
Lars Jeppesen og Birger Hansen står her med den første X-79er, der bliver gjort i stand til 40 års jubiluæm næste år. Foto: X-Yachts

Første X-79er fra 1979 vendt hjem til X-Yachts

Den først byggede X-79er D-1 er atter i Haderslev, næste år skal den markere X-Yachts 40 års jubilæum. Stifterne Lars Jeppesen og Birger Hansen er på opgaven og gør den klar.

Af Troels Lykke |

X-79eren D-1 er vendt hjem.

For to uger siden hentede Lars Jeppesen og Birger Hansen den 39 år gamle båd hjem. De to er stiftere af X-Yachts i 1979, sammen med designeren Niels Jeppesen. 

- X-79eren er en sandwich-konstruktion med håndoplagt glasfiber og var kendt for sin flotte finish. Den blev hurtig førende på grund af moderne båddesign i 80erne grundet dens gode sejlegenskaber, lige meget om vinden var let eller hård, forklarer X-Yachts, der holder til i Haderslev.

Næsten 500 bygget

Der er blevet bygget næsten 500 X-79ere. I dag er den mindste båd, man kan købe hos X-Yachts, en Xc 35.

- Vi har stoppet produktionen af Xp 33, forklarede direktør i X-Yachts Kræn Nielsen fornylig, da vi i sidste uge testede den nye X 4.9 på Mallorca.

Se ældre brochure med X-79eren

X-Yachts både i dag er blevet noget mere stabile end X-79eren, der let kan smide masten i vandet i et heftigt pust med spiler.

Ungdomsindsats udløser Klubudviklingspris til Snekkersten Skotterup Sejlklub

Snekkersten Skotterup Sejlklub modtager Dansk Sejlunions Klubudvikingspris 2019. På få år har klubben skabt et fantastisk sejlermiljø for børn og unge, hvor tæt samarbejde med naboklubber og kommune er vigtige elementer. 

 

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites