Gå til hoved-indhold
Sebastian Fleischer jubler på Mallorca over podieplads i RS:X. Foto: Peter BrøggerKapsejlads
Sebastian Fleischer jubler på Mallorca over podieplads i RS:X. Foto: Peter Brøgger

Surfer Sebastian Fleischer tager uventet podieplads på Mallorca

24-årige RS:X-surfer Sebastian Fleischer leverede lørdag karrierens bedste resultat med tredjeplads ved bstærkt besatte Trofeo Princesa Sofia på Mallorca. Se også Rindom i bade.

Af Troels Lykke |

RS:X-surfer Sebastian Fleischer fuldendte en succesfuld uge ved at sikre sig bronze ved Trofeo Princesa Sofia

Det fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Fleischer, der har repræsenteret Danmark ved OL i både 2012 og 2016, har det seneste par år kæmpet med svingende resultater, og der har været langt mellem succesoplevelserne.

"Jeg havde ikke de store forventninger, da jeg kom herned til stævnet. Men det var måske netop en fordel. Jeg har før kæmpet med et lidt for højt spændingsniveau, hvor jeg har ladet mig frustrere under sejladserne, når tingene ikke kørte. Det har jeg lagt bag mig nu, og det har så givet resultat," fortæller Sebastian Fleischer, der i ugens løb har præsteret en forrygende serie med placeringer i top-seks i otte ud af ti afviklede sejladser.

Skulle bare ud og brænde ALT af

Før lørdagens afsluttende Medal Race lå Fleischer side om side med en kinesisk surfer i kamp om bronzemedaljen.

"Jeg havde besluttet at være tilfreds uanset, om jeg fik medalje eller ej. Så jeg skulle bare ud og brænde ALT af. Dét var mit mål i Medal Race," forklarer Flesicher, der førte finalesejladsen det meste af vejen, indtil en fejl ved sidste topmærke betød, at et par konkurrenter slap forbi. Hans tredjeplads i mål var stadig rigeligt til at sikre bronzemedaljen.

"Det gælder om at nyde hver medalje, man vinder. Så dét vil jeg gøre. Det giver også noget selvtillid frem mod VM, som er mit store mål for sæsonen," siger Fleischer med adresse til OL-klassernes VM i Aarhus i august, hvor der samtidig uddeles nationspladser til OL i Tokyo 2020.

Fire danske både i lørdagens finalesejladser

Yderligere fire danske både var på vandet i lørdagens finalesejladser på Mallorca.

I Laser Radial havde Anne-Marie Rindom sikret sig den samlede sejr allerede fredag - uanset udfaldet af Medal Race. Her sluttede hun på en sjetteplads og ender med at vinde guldet med et bastant forspring på 15 point foran nærmeste forfølger.

I 49erFX sluttede de to danske besætninger stærkt af med placeringer som henholdsvis to'er og tre'er i Medal Race.

Samlet slutter Ida Marie Baad og Marie Thusgaard som bedste danske besætning på en fjerdeplads, mens verdensmestrene Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen ender på sjettepladsen.

Jena Mai Hansen skal i den kommende tid tilbage og sejle i Volvo Ocean Race. Derfor var Trofeo Princesa Sofia sidste planlagte FX-stævne for Jena og Katja før deres VM-forsvar i august.

I mændenes 49er slutter den nye besætning med Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen som bedste danske båd på en samlet niendeplads 

Næste store opgave for de danske landsholdsbåde bliver World Cup-stævnet i franske Hyéres sidst i april.    

Rindom fejrer sejr på Mallorca. Foto: Peter Brøgger

Anne-Marie Rindom slog til med sejr. Foto: Peter Brøgger

Se flere friske fotos fra Peter Brøgger her på Facebook

content-loader
content-loader
content-loader