Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foruden pastasalaten med kulhydrater består frokostpakken også af en proteinholdig sandwich. Der er 35 danske OL-sejlere på Mallorca. Arkivfoto

Sådan er sejlernes pastaret på Mallorca - OL-kok forklarer

Kost har stigende fokus overalt i eliteidrætten. Også i sejlsport, hvor landsholdet ofte har kæmpet med at skaffe især morgenmad og frokostpakker med et indhold af proteiner og kulhydrater.

Af Troels Lykke |

Se her kort video, hvor OL-kokken fra Rio, Frank Gehrt fra Aarhus, laver pastaret til sejlerne på Mallorca.

I videoen viser Sejlerlandsholdets kok, hvordan man sammensætter en lækker pastasalat, der kan tages med på havnen og vandet, sådan skriver Dansk Sejlunion på Sejlerlandsholdets facebookside.

Vigtige proteiner og kulhydrater

Kost og ernæring har de seneste år fået stigende fokus overalt i eliteidrætten.

Også i sejlsport, hvor landsholdet ofte har kæmpet med at skaffe især morgenmad og frokostpakker med et indhold af proteiner og kulhydrater, der rækker til at dække energibehovet for en elitesejler, der skal præstere.

Derfor har kok Frank Gerht det seneste par været tilknyttet landsholdet. Ved de største og vigtigste stævner (bl.a. OL i Rio) rejser han med og indtager køkkenet på det danske sejlerhotel. 

Helle og Frank laver morgenmad

Frank og hans assistent, Helle, er også med lige nu - ved Trofeo Princesa Sofía på Mallorca.

Hver morgen står de op længe før kl. 6 for at lave morgenmad OG klargøre madpakker til 35 sejlere + trænere! Foruden pastasalaten med kulhydrater består frokostpakken også af en proteinholdig sandwich. 

Kilde. Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader