Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I dag vises der Laser-sejlads på den store skærm. Foto: World Sailing

VM-aktiviteter tirsdag 7. august på Aarhus Ø - noget for alle

Der er lige fra Moesgaard Museum, spisesteder, sejle i indre havne, besøg båden Oceans of Hope, se sejlsport fra kajkanten. Men du kan også bare vælge at se DR-live fra VM fra kl. 12-17.

 

Af Troels Lykke |

Det kan du opleve på Aarhus Ø tirsdag 7. august:

Anne Marie Rindom er tilbage efter et velfortjent hvil og klar til at forsvare førstepladsen i Laser Radial.

Glæd dig til at følge Laser-klassen og Laser Radial på DR1 eller storskærmene her ved sejlsportscenteret i Århus Ø. Find det danske flag frem klokken 14.30, hvor du kan se Anne Marie Rindom sejle. Du kan se alle sejladserne direkte på DR1 fra kl. 12.00 til 17.00.

Grundet ustabil og manglende vind mandag eftermiddag blev flere sejladser udskudt. Det drejer sig bl.a. om Finn, 49er og 470.

Sejlads-afviklingen arbejder lige nu på en ny afviklingsplan for de kommende dage. Hold dig opdateret her og på vores facebook-side.

Besøg sejlbåden Oceans of Hope

Oceans of Hope har sejlet jorden rundt med en besætning af mennesker med sygdommen sklerose. Mød flere af jordomsejlerne og initiativtageren af projektet, lægen Mikkel Anthonisen, fra klokken 10.00.

Kom med på vandet

Kom med på en kort sejltur på 15 minutter i de indre havnebassiner – selvfølgelig sammen med en erfaren sejler. Sejlklubberne sætter deres forskellige både i vandet, så du får mulighed for at tage skridtet udover kajkanten. Du tilmelder dig aktiviteten i teltet på Havnepladsen, og aktiviteten starter klokken 10.00.

Moesgaard Museum udstiller

Bliv klogere på Stillehavets søfolk og se en af verdens hurtigste traditionelle sejlbåde. På havnen under VM i Aarhus deltager Moesgaard Museum med en pop-up udstilling om Stillehavets søfolk, og museets fagfolk vil komme sejlende i en traditionel sejlbåd fra Stillehavet. Besøg museet fra klokken 10.00.

Bliv klogere på ‘havfald’ og hvordan du kan hjælpe

Mød Havmiljøvogterne, som beretter om ”havfald” og olieforurening og deres landsdækkende kampagne for at holde havene rene. Hør også om den nye juniorklub for børn mellem 8 – 12 år, som kan blive meldt til af en havmiljøvogter. Mød Havmiljøvogterne fra klokken 10.00.

Besøg de lækre mad- og drinksboder og få en oplevelse med i købet

Der er noget for enhver smag – lige meget om du er til de store grillede burgere, til veganske alternativer eller til en god oplevelse. Du kan f.eks. blende din egen smoothie vha. energi genereret på cykel eller gå ombord på Café Sokrates, det fine gamle træskib der sejler som vinden blæser, men ofte ligger i havn ved lystbådehavnen. Ølteltet har åbent til klokken 22.00.

Hvilke sejlere og surfere kommer i aktion mandag?

(vær opmærksom på ændringer pga. mandagens manglende vind – følg med online i løbet af tirsdag)

Storskærm ved tribunen

På storskærmen ved Tribunen for enden af Bernard Jensens boulevard vises Live tv på hver dag fra 12.00 – 16.00. Program:

7. august: Laser og Laser Radial

8. august: 49er og 49erFX

9. august: Finn, 470 M/K

10. august: Nacra 17, Laser og Laser Radial

11. august: 49er, 49erFX, Kitebording M/K

12. august: Nacra 17, RS:X M/K

Nacra 17 Kl. 12.00

Med en fart på op til 55 kilometer i timen, er Nacra 17 en af de hurtigste bådtyper til VM, og her har vi følgende 5 danske par:

Lin Ea Cenholt – Christian Peter Lübeck

Anne-Line Lyngsø – Jakob Faarvang

Josephine Frederiksen – Christian Justesen

Josefine Nøjgaard – Jesper Vogelius

Mathias Bruun Borreskov – Laura Kragh Frederiksen

Finnjolle Kl. 12.00

Finnjollen kræver stor fysisk udholdenhed, langvarig og hård træning, samt psykisk balance. Finnjollen giver sandsynligvis den reneste form for atletisk kapsejlads og tiltrækker nogle af verdens bedste sejlere, givetvis fordi den giver et sandt billede af sejlfærdigheder.Den eneste dansker, der konkurrerer i disciplinen, er: André Højen Christiansen

RS:X M (vindsurfing mænd) Kl. 12.00

RS:X er den olympiske windsurfing-klasse, og brættet kan konkurrere fra næsten vindstille til vind på 15 meter i sekundet. Brættet skyder høj fart, og der stilles store krav til sejlerens kondition og fysik. Danmark er repræsenteret af følgende surfer: Sebastian Fleischer

Laser standard Kl. 12.00

Laser standard er verdens mest udbredte enmandsjolle. Bådens konstruktion stiller store krav til sejlerens udholdenhed – ikke mindst evnen til at ”hænge” jollen fladt. Til at gøre det har Danmark følgende sejler:

Christian Rost

Laser Radial Kl. 12.20

Laser Radial er den kvindelige version af laserjollen, og Danmark har i en årrække markeret sig internationalt i Laser Radial. Danmark er i Laser Radial præsenteret af følgende 4 sejlere:

Anne-Marie Rindom

Anna Munch

Julie Erhardsen

Michala Høeg Norsell

RS:X W (vindsurfing kvinder) Kl. 14.30

Den kvindelige version af RS:X har et mindre sejl end mændenes version. Her er Danmark blot repræsenteret af en enkelt surfer:

Lærke Buhl-Hansen.

Prof-sejler Michael Hestbæk th. er kommentator på DR og gør det super. Link til DR-live fra klokken 12.00: www.dr.dk/sporten/vmsejlsport

content-loader
content-loader
content-loader