Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er royalt besøg i Aarhus lige nu. Foto:Nynne Ammundsen/Sejlsportsligaen

Kvinde-holdet WOW fører 2. divisionsstævne i Aarhus

WOW og Youngsters viser topform. Derudover var der royale gæster, og en masse 12-meter både gæstede lørdagens stævne og dronningen vinkede til sejlerne.

Af Troels Lykke |

Efter lørdagens flight er WOW-kvindeholdet helt med i front for første gang. Tidligere på dagen, før de fik to 4. pladser havde de kun lavet prikker. WOW har lavet, 1, 1, 1, 1, 1, og to 4. pladser.

Det betyder at Sejlsportsligaen måske for første gang skal se WOW på podiet.

Til de tre forgående stævner har WOW sejlet godt, men slet ikke i nærheden af hvordan de præsterer til 4. og sidste stævne i år, fortæller Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen til pressen.

Holdets bedste placering blev i Frederikhavn, hvor holdet endte på en samlet 7. plads.

Derudover er det blevet til en 16. of 17. plads i den samlede stilling, og det betyder at selvom holdet måske tager en podieplads så får de svært ved at komme i en samlet top ti i deres første sæson i Sejlsportsligaens 2. division.

Stævnestillingen i Aarhus:

#1 Youngsters II

#2 WOW

#3 DTU Racing Team

#4 SNV Neptun-Vejle

#5 THURØ PIRATS

Dronning ses her i baggrunden. Foto: Frederik Sivertsen

Smil, Dronning kigger

Udover at der på et tidspunkt kun var vind nok til showsejlads (= ingen vind), har der også været andre pauser i løbet af den første dag her til stævnet i Aarhus, som ligger godt placeret midt i Aarhus Festuge.

Et igangværende 12 meter-båds stævne der hører til i Marselisborg, gæstede samme med H.K.H. Dronning Margrethe ombord på Dannebrog ligeledes dagens sejladser. Kl. 12.40 lørdag middag, blev sejladserne stoppet.

Og det ellers faste speaker-team med Ditlev Leth og Lars Vilhelmsen fik assistance af 12-meter sejleren Philipp Skafte-Holm, der var et leksikon uden sammenligning og fortalt høj og flot til alle de fremmødte ved DOKK1, om de mange 12-meter både som sejlede ind i havnen og vendte om et topmærke, for så at forsætte deres kapsejlads ude foran Aarhus by.

De mange 12 meter både er en temmelig større og tæller også en anelse flere ombord end de 4 sejlere som sejler i ligaen J/70’ere.

De både som kom ind forbi mærket, var 16+ personer om bord, og både danske og fra udlandet. Alt i mens at der var Sejlsportsligaen og gæstesejlere, kom H.K.H. ud på dækket og vinkede så fint til alle sejlerne. Solen stod højt, vinden var mild og der var store smil hele molen rundt!

12-metere rundede foran publikum ved kajen i Aarhus. Foto: Frederik Sivertsen

Oprykkerne til første division kunne godt være følgende...

I dag søndag forsætter spændingen på flagerne ved DOKK1 og det er her at oprykkerne skal findes.

Lige nu, kan man dog allerede ane en tendens, uden at noget selvfølgelig er afgjort. Inden stævnets start havde holdet fra Bandholm, som er nye i 2. division, en forventning om at oprykke.

Trods podieplaceringer i de tidligere stævner har holdet til dette stævne, ikke kunne mestre hverken WOW eller deres yngre konkurrenter, og ligger lige nu på en 3. plads, hvilket giver dem adgang til næste års 1. division.

Der er lidt mere spænding i de efterfølgende placeringer, og særligt spændende bliver det når vi kigger ned ad tabellen, særligt omkring DTU Racing, SNV Sailing Team, KASSERNE og Thurø. Særligt DTU, KASSERNE og SNV har meldt klart ud at går direkte efter 1. division.

DTU startede bedst

DTU startede bedst i denne sæson, og kom på podiet, hvorimod at SNV teamet kun har ramt topformen en gang i år, nemlig på podiet i Frederikshavn.

Ingen tvivl om at ambitionen for alle hold har været en oprykning, men om de her må opløbsstrækningen, til sidste stævne, må se sig overhalet af andre hold, som Bogense Happy Sailors som tidligere har sejlet i 1. division, er ikke afgjort endnu.

Det er tæt og det endelig svar får vi først i morgen. I den samlede stilling er der ikke mange point der skiller holdene, men fra top tre til top 6 er der ca. 13 point. Det er en top 5 placering der giver billet til 1. division.

Samlede stilling efter lørdagens sejladser:

#1 Bandholm WHITE TAILED EAGLES

#2 DTU Racing Team

#3 THURØ PIRATS               

#4 SNV SAILING TEAM

#5 Bogense Happy Sailors

Følg stævnet i søndag her

Der sejles lige nu 12-meter stævne i Aarhus. Foto: Nynne Ammundsen/sejlsportsligaen

content-loader
content-loader
content-loader