Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bronze til Per H. Hansen fra Aarhus, guld til Søren Dulong Andreasen fra Hellerup og sølv til Jacob Kristensen fra Hellerup. Foto: Hellerup Sejlklub.

Søren Dulong levede op til favoritstatus og vandt DM i contender

Hellerup-sejler og europamester Søren Dulong Andreasen vinder første officielle DM i contenderklassen. Weekenden i Hellerup var epræget af udfordrende let vind, tang og strøm.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I weekenden den 6.-7. oktober blev der i Hellerup Sejlklub afholdt det første officielle DM i contenderklassen.

Favoritten, den lokale Søren Dulong Andreasen, som i forrige weekend vandt det tyske mesterskab og i sommerferien blev europamester, vandt også weekendens DM.

DM-titel kom i fare

Han har tidligere vundet klassemesterskabet 14 gange, men her 15. gang blev det til en officiel DM-titel, da Dansk Sejlunion nu har tildelt contenderklassen officiel DM-status.

Til stævnet deltog også både fra Tyskland, England og Canada. Særligt de tyske både blandede sig i toppen. Søren blev da også presset af tyske Max Billerbeck, som endte på en samlet 2. plads til stævnet.

Den samlede DM-sejr var kun lidt i fare, da Søren i fjerde sejlads måtte udgå med defekt, men det lykkedes for ham at reparere og sejle de resterende sejladser.

De to andre medaljetagere, den næstbedste og tredjebedste dansker, blev Jacob Kristensen fra Hellerup og Per H. Hansen fra Aarhus.

Udsigt fra den lokale pølsevogn

- Stævnet startede lørdag med absolut ingen vind. Der var faktisk så lidt vind, at da en tågebanke kom ind over bugten og forsvandt igen et kvarter senere, så kunne man se de samme to kølbåde ligge samme sted ude på bugten, fortæller contendersejler Jon Møgelhøj.

Baneleder Hans Friis udsatte derfor på land, og det var masser af tid til at sparke dæk på havnen

- Skulle andre have samme oplevelse i Hellerup, så fik en delegation testet at man kan se signalmasten med AP foran sejlklubben når man står oppe ved pølsevognen på Strandvejen, fortæller Jon Møgelhøj.

Da vinden kom omkring klokken 15 blev der sejlet to sejladser i meget let luft, hvor mange blev overrasket over at der lå en kraftig nordgående strøm ved topmærket, som lå længere ude, hvor Københavns Nordhavn ikke gav strømlæ. Lørdag vandt både Søren og Max en sejlads hver.

Tang og strøm var udfordrende

Søndag blev der startet fra morgenstunden i kraftigere vind

- Første sejlads var mere oktoberagtig med 9 m/s og mærkbart lavere temperaturer end om lørdagen, fortæller Jon.

Med aftagende vind hele søndag blev de to sidste sejladser sejlet i let vind som om lørdagen. Også søndag gav den nordlige vind udfordringer med et topmærke ude i Øresunds strøm.

Samtidig lå slagmærket inde i et område med meget tang. Jon fortæller

- Så det er hermed testet, at når man sejler en contenderjolle igennem en tangklump tyk som et gammelt ryatæppe, så tager det meget af farten, afslutter Jon Møgelhøj.

Resultater fra weekendend DM kan findes her.

Jon Møgelhøj i DEN 55. Foto: Hellerup Sejlklub.

content-loader
content-loader
content-loader