Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tyske Christoph Homeier i GER 551 og Jacob Kristensen fra Hellerup i DEN 2471 ved Klassemesterskabet i Sønderborg i 2016. Foto: Jon Møgelhøj.

Søren Andreasen favorit ved det første officielle Contender DM

I weekenden 6.-7. oktober afholdes det første officielle Danmarksmesterskab for contendere i Hellerup. Søren Dulong Andreasen er storfavorit i det 24 både store felt.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Contenderen er ikke en ny konstruktion. Den blev tegnet i Australien i 1968 og har været sejlet i Danmark siden starten af 90'erne.

Alligevel er det først ved Dansk Sejlunions revision af DM-statutterne sidste efterår, at klassen har fået officielt DM-status.

Klassen har godt nok udpeget en klassemester siden 1994, men når der i weekenden den 6.-7. oktober sejles mesterskab i klassen bliver det første gang, at vinderen kan kalde sig officiel Danmarksmester.

Største contenderfelt

Netop derfor bliver årets mesterskab noget af et større tilløbsstykke. Der har før været større felter i Danmark, blandt andet afholdt klassen sidste år VM i Sønderborg, og her var over 100 både på startlinjen. Men årets DM bliver det største felt af danske contendersejlere nogensinde.

Af de 24 tilmeldte er der 19 danske deltagere. Resten kommer fra Tyskland, men også en englænder og en canadier har meldt sin ankomst til Hellerup.

Dansker blandt favoritter

Nuværende europamester, den lokale Søren Dulong Andreasen er storfavoritten. Han har vundet klassemesterskabet 14 gange, og har nu muligheden for at veksle sit seneste klassemesterskab til en officiel Danmarksmestertitel.

- Som stævnevinder skal han nok kæmpe mod nogle gode tyske sejlere. Christoph Homeier, der vandt årets Kieler Woche, er god når det blæser, og Max Billerbeck er hurtig i den lette luft, fortæller contendersejler Jon Møgelhøj.

- Blandt danske udfordrere savnes sidste års klassemester, Jesper Nielsen fra Aabenraa, men han er ude med en skade. I stedet kan let luft give gode betingelser for den lokale Jacob Kristensen og århusianseren Per Hansen, fortæller Jon Møgelhøj.

Stævnet er også et comeback til Hellerup-sejleren Jens Langendorf, som vandt klassens mesterskab i 2012, men har ikke sejlet meget contender siden da. Om sejleren, der vandt sit første contender klassemesterskab i 1996 kan blande sig i toppen igen efter fem års pause, bliver spændende at følge.

Alle niveauer er velkomne

Med 24 både til start vil der naturligvis være både konkurrence og hygge på alle niveauer.

- For klassen er kendt for også at være en hyggelig klasse. Et godt eksempel er hvert år til Sail Extreme, hvor der laves grillfest lørdag aften for alle contendersejlere og deres familier, siger Jon Møgelhøj.

Der sejles contender i felter tre forskellige steder i landet, Hellerup, Roskilde og Aarhus, og der er joller liggende i flere andre havne i landet.

Klassen sejles af både mænd og kvinder. Til DM i år er der tilmeldt tre kvinder, og aldersmæssigt vil der være deltagere fra slut 20'erne til midt 60'erne.

Se deltagerlisten og følg med i resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader