Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Silverrudder er en kæmpe succes. Foto: Troels Lykke

Skandinavisk Singlehandsejler Forening nu under Dansk Sejlunion

Skandinavisk Singlehandsejler Forening optaget som associeret klub under Dansk Sejlunion, fortæller Jacob Handrup, formand for singlehandsejlerne.

Af Troels Lykke |

På et bestyrelsesmøde i Dansk Sejlunion den 26. februar blev anmodning fra Skandinavisk Singlehandsejler Forening (SSF) om optagelse som associeret klub under Dansk Sejlunion behandlet og vedtaget.

”Interessen for singlehandedsejlads er i kraftig stigning i de danske sejlklubber, hvor flere og flere sejlere vælger at prøve kræfter med den personlige udfordring, det er at deltage i en af de efterhånden mange singlehand sejladser,” udtaler Jacob Handrup, formand SSF.

”Vi ser frem til samarbejdet, og til at vi i fællesskab kan løfte fokus på sikkerhed og uddannelse af dem, som sejler alene eller ”shorthanded” – og for alle andre. Fokus på sikkerhed og forberedelse er relevant for alle sejlere,” udtaler Line Markert, formand Dansk Sejlunion.

Udvikle sejlads og fremme singlehandsejlads

Skandinavisk Singlehandsejler Forening er skabt med det formål at samle disse sejlere i et fællesskab, der skal støtte op om udviklingen af nye sejladser, fremme sikkerheden ved sejlads og generelt fremme kendskabet til singlehandedsejlads.

Bestyrelserne i både Dansk Sejlunion og Skandinavisk Singlehandsejler Forening vurderer, at et samarbejde vil være til gavn for begge parter.

Uddannelse af sejlere

Samarbejdet vil i første omgang omfatte uddannelse af sejlere med fokus på sikkerhed under planlægning, forberedelse og gennemførelse af single- eller shorthandedsejlads.

Emnet har interesse blandt mange sejlere og sejlklubber. Det vurderes endvidere, at et sådant samarbejde vil kunne være en løftestang til at få flere sejlere på vandet.

content-loader
content-loader
content-loader