Gå til hoved-indhold
Ikke kun sejlerne kan i fremtiden trække en trøje med Silverrudder-logoet over hovedet. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Ikke kun sejlerne kan i fremtiden trække en trøje med Silverrudder-logoet over hovedet. Foto: Troels Lykke

Silverrudder-pris fører til vest til frivillige

Den Sydfynske Initiativpris har sat kursen mod Svendborg i 2018. I kølvandet på prisen følger 30.000 kr., der skal finansiere en vest til ildsjælene. Interview med stævneleder Ole Ingemann.

Af Sara Sulkjær |

Smilene er store i Svendborg Amatør Sejlklub. Den Sydfynske Initiativpris 2018 på 30.000 kroner blev hevet i land af klubben, der arrangerer verdens største kapsejlads for singlesejlere, Silverrudder.

Også Ole Ingemann, der står i spidsen for sejladsen, har hænderne i vejret, fortæller han til minbaad.dk: 

Ole Ingemann, hvad betyder prisen for jer?

- Det er en fantastisk anerkendelse af det store arbejde og de mange timer de omkring 100 frivillige bag Silverrudder ofrer af deres sparsomme fritid for at få tingene til at lykkes. Derfor skal pengene selvfølgelig kanaliseres hen til de frivillige omkring Silverrudder og ikke ”forsvinde” i Svendborg Amatør Sejlklubs ordinære drift. De fortjener lidt forkælelse, hvilket prisen har gjort muligt. 

- En af de helt konkrete tiltag er, at alle omkring Silverrudder bliver begavet med en lækker sejlervest – selvfølgelig med Silverrudder-logo. Vesten vil, på samme måde som Finisher-trøjen som de fuldførte får udleveret ved gennemførelse, være det synlige bevis på, at man som frivillig har gjort en særlig indsats.

Hvor stor en rolle spiller de frivillige? 

- Silverrudder 2018 blev udsolgt på under én time. Det er ikke sket for nogen anden sejlsportsbegivenhed i Danmark nogensinde og skyldes udelukkende det enorme frivillige engagement og de fysiske rammer, som Svendborg by og havn kan byde ind med i forbindelse med afviklingen af Silverrudder. 

- Uden den store skare af ildsjæle, som siden den spæde start i 2012 har lagt et utal af interessetimer i klubben, ville Silverrudder slet ikke være den internationale sejlsportsevent, den er i dag.

Hvordan vil du beskrive fremtidens Silverrudder? 

- Svendborg Amatør Sejlklub og teamet bag Silverrudder arbejder hele tiden med at udvikle sejlsportseventen. Silverrudders DNA bliver ikke ændret, det er de samme statutter, og den samme udfordring sejlerne skal ud på. Silverrudder er havets ”jernmand”, og udfordringen er i bund og grund at fuldføre sejladsen. 

- Der skal ikke indføres nye besværlige regler, men i stedet ”keep it simple”. Alle er vindere, når udfordringen lykkes - det skal være sjovt, det skal være socialt motiverende og ikke mindst udfordrende for såvel sejlere som for alle de frivillige. Det er Silverrudders bærende element, og kimen til den succes Silverrudder er blevet til i dag.

Har I alligevel et par nye tiltag til 2018-udgaven på tegnebrættet? 

- I 2018 bliver der sat endnu mere ’gas’ på Silverrudder, hvor alle dem, som ikke nåede at komme med på startlisten, vil få mulighed for at sejle ”live-Silverrudder” som E-sport. Desuden opgraderes Silverrudder Saturday i forhold til sidste år med en masse aktiviteter for ”landcrew” og pårørende i meeting point og i området omkring Svendborg Havn. 

- Hvad aktiviteterne helt præcist indebærer er ikke på plads endnu, men én ting er helt sikkert: Silverrudder 2018 bliver for alle, som ligger vejen forbi Svendborg sidst i september 2018. Det bliver én stor sejlerfest for alle med passion for sejlsport fra torsdag eftermiddag til søndag middag i uge 38.  

Følg med på sejladsens website, hvor der løbende bliver opdateret med nyhedsbreve m.m. omkring sejladsen. 

Ole Ingemann blev som blot 18-årig valgt ind i Svendborg Amatør Sejlklubs bestyrelse. Nu står han i spidsen for klubbens ubetinget mest populære kapsejlads, Silverrudder. Foto: Privatfoto

content-loader
content-loader
content-loader