Gå til hoved-indhold
Zsombor Berecz blev i år verdensmester i Finnjolle i Aarhus. Til minbaad.dk sagde han i fredags: - Man ved bare at alt kan ske ved en afstemning, det er typisk i World Sailing. Foto: Robert DeavesKapsejlads
Zsombor Berecz blev i år verdensmester i Finnjolle i Aarhus. Til minbaad.dk sagde han i fredags: - Man ved bare at alt kan ske ved en afstemning, det er typisk i World Sailing. Foto: Robert Deaves

Finnjollen overlever måske alligevel OL efter mulig fejloptælling

Paul Henderson, præsident for World Sailing fra 1994 til 2004, mener, at flere stemmer blev optalt forkert, da Finnjollen blev stemt ud, det skriver AP, ifølge eb.dk, der skriver om kaos.

Af Troels Lykke |

Paul Henderson, der var præsident for World Sailing fra 1994 til 2004, mener, at flere stemmer blev optalt forkert, da sejlsportsforbundet i november stemte for at ændre sammensætningen af de olympiske bådklasser med virkning fra OL i Paris 2024.

Det skriver han i et brev til sin efterfølger på posten, danske Kim Andersen.

Det skriver nyhedsbureauet AP, ifølge Ekstra Bladet.

Med Henderson er der nu fire medlemmer af World Sailings hovedbestyrelse, der påstår, at deres stemmer blev registreret forkert.

Afstemningen betød at Finnjollen er ude efter OL i 2020, hvorefter World Sailing i 2024 vil udskifte denne klasse med en topersoners mix-båd til havkapsejlads.

Finnjollen var med ved OL for første gang i 1952 i Helsinki, hvor Paul Elvstrøm vandt.  

- Der er behov for prompte at rette opmærksomheden mod denne uheldige situation, skriver Paul Henderson til den danske forbundspræsident.

Kim Andersen vil vente på grundig optælling

Afstemningen om de nye, olympiske bådklasser var meget tæt. Dermed er det en mulighed, at resultatet - og finnjollens skæbne som OL-disciplin - ikke er afgjort endnu.

Kim Andersen siger til AP, at så snart World Sailing har færdiggjort en grundig undersøgelse af stemmeoptællingen, 'så vil vi beslutte, hvad den passende reaktion bør være'.

Se også video om hvordan selv Kim Andersen kæmper med den elektroniske afstemning i World Sailing.

Høgh-Christensen: Et kæmpe tab

For Jonas Høgh-Christensen, der har vundet VM-guld i finnjollen  to gange og ved OL i 2012 sejlede sig til en sølvmedalje, vil det være et kæmpe tab for sporten, hvis finnjollen lægges på land i olympisk sammenhæng. Til dr.dk har han tidligere udtalt.

- Den er fundamentet for sejlsportens olympiske historie, så hvis man fjerner båden, hvordan skal man så koble olympisk sejlsport til legender som Paul Elvstrøm og Ben Ainslie?

Verdensmester i Finnjolle: Typisk for World Sailing

I sidste uge til Star Sailors Leauge talte minbaad.dk med både tidligere verdenmester i klassen, Max Salminen og den regerende verdensmester ungareren Zsombor Berecz, der ikke forstår World Sailings afsteming.

- Man ved bare at alt kan ske ved en afstemning, det er typisk i World Sailing. Men det er virkelig ikke godt for OL at Finnjollen er ude efter 2020, fortalte Zsombor Berecz.

Svenske Max Salminien, der også er OL-guldvinder i Star i 2012, hæfter sig ved at World Sailing sendte Starbåden ud med argumentet om at båden var for dyr for OL-sejlere.

- Og nu kommer der en topersoners kølbåd, det viser at man (i World Sailing, red.) er inkonsekvent, fortalte han.

Max Salminen, Zsombor Berecz og Pieter-Jan Postma ses her på podiet i Aarhus ved Finn VM i Aarhus. Foto: Robert Deaves

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/pEZQ7c2oYUo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader