Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den danske besætning, DEN 8532, med Jørgen Schönherr og Jan Eli Gravad i baggrunden. Foto: Brian White.

Schönherr og Eli på flot 5. plads ved VM i Starbåd i USA

Jørgen Schönherr og Jan Eli Gravad fra Køge Sejlklub ligger på femteplads ved VM i Starbåd efter to sejladser. Norske Eivind Melleby fører stævnet med amerikansk gast som vandt VM i Star i 2017.

Af Maria Ravn Jürgensen |

På Choptank River, Maryland, USA bliver lige nu afholdt VM i Starbåd.

Stævnet har været i gang i tre dage, men sejlerne har kun fået sejlet to sejladser på grund af manglende vind.

Dansk besætning godt med

Besætningen med norske Eivind Melleby og amerikanske Joshua Revkin, som kæmper for at beholde deres VM-titel, vandt begge sejladser i det 62 både store felt.

Den brasilianske OL sejler i finnjolle, Jorge Zarif og gast Guilherme de Almeida ligger på en andenplads, og på en tredjeplads ligger verdensmesteren i Star fra 1988 Paul Cayard fra USA med gast Arthur Lopes fra Brasilien.

Den danske besætning med Jørgen Schönherr og Jan Eli Gravad fra Køge ligger på en samlet femteplads.

Hurtige på læns

- Vi bliver nødt til at gøre det vi har gjort idag og så skal det nok gå godt, siger Eivind Melleby efter stævnets første kapsejladsdag.

- Vi kan godt lide sejladsområdet, det er godt og skiftende. I dag havde vi lidt stærkere vind end vi forventede. Det var et meget hårdt første opkryds i sidste sejlads, fortæller han og fortsætter

- Vi troede vi kom godt med i starten, men vi bliver fanget på midten af banen da bådene på venstre side fik et løft som aldrig nåede til os. Vi fik hentet meget på første lænseben ved at ligge i tryk på midten og vi var hurtige. Det er vores fart nedad bakke der holder os ude af problemer, forklarer Eivind Melleby.

Fordel på venstre side

I første sejlads fik danske Jørgen Schönerr og Jan Eli Gravad sejlet sig op på en tredjeplads ved at holde sig på venstre side af banen, hvilket viste sig at være en god idé gennem hele dagen.

26 årige Jorge Zarif fra Brasilian har gang i en OL kampagne i finnjollen og sejler derfor ikke Star særlig tit. Det skulle dog også vise sig at være ligegyldigt, da han sammen med Guilherme de Almeida sluttede på en andenplads i sejladsen

- Vi formåede at lave to nogenlunde starter. Uheldigvis kunne vi ikke holde føringen i anden sejlads, men det er gået godt og vi er glade, fortæller han.

- Starbåden er god og drengene i feltet er også gode. Det er altid sjovt at sejle på sådan et højt niveau. VM i Star består af seks sejladser i et stort felt, så vores strategi er at prøve at slutte i top 10 i hver sejlads, fortæller Jorge Zarif.

Strømmen gav problemer

I anden sejlads skulle sejlerne tage højde for en væsentlig faktor mere, nemlig strømmen som målte 20 meter i minuttet. Det viste sig at være en udfordring for italienske Negri og Sergio Lambertenghi samt brasilianske Zarif og Guilherme de Almeida.

På det andet opkryds ved topmærket kæmpede de to besætninger med strømmen som stod vinkelret på vindretningen. Besætningerne havde slået for sent og var kommet over layline, mens den førende båd med Melleby og Revkin tidligt slog og kunne gå lidt under layline og derved bruge strømmen til en fordel.

Top ti efter to sejladser

1. Eivind Melleby (NOR) - Joshue Revkin (USA)

2. Jorge Zarif - Guilherme de Almeida (BRA)

3. Paul Cayard (USA) - Arthur Lopes (BRA)

4. Diego Negri - Sergio Lambertenghi (ITA)

5. Jørgen Schönherr - Jan Eli Gravad (DEN)

6. George Szabo (USA) - Roger Cheer (CAN)

7. Peter Vessela - Phil Trinter (USA)

8. Andy McDonald - Brad Nichol (USA)

9. Augie Diaz (USA) - Bruno Prada (BRA)

10. Eric Doyle - Payson Infelise (USA)

Se alle resultater her.

Den brasilianske besætning med Jorge Zarif og Guilherme de Almeida. Foto: Brian White.

Sejladserne er endelig kommet i gang efter to dage med ingen vind. Foto: Brian White.

content-loader
content-loader
content-loader