minbaad.dk
onsdag 21. november

Fredrik Löof var i juli inviteret til Danmark, hvor han trænede Jørgen Schönherr og Jan Eli. Privatfoto

Schönherr og Eli er favorit ved DM i Starbåd - 13 danske både til start

Henrik Rasmussen Memorial Cup i Starbåd holdes i denne weekend i Troense. Stævnet er samtidig DM, hvor 18 både, heraf 13 danske, kæmper om guldet i den udfordrende bådklasse.

Kapsejlads | 01-09-2018 07:44 | Af  Maria Ravn Jürgensen

Den lille klub, Troense Bådelaug, holder i denne weekend Henry Rasmussen Memorial Cup for Starbåde.

Under stævnet sejles der samtidig om hvem af de danske deltagere der skal kunne kalde sig danmarksmestre 2018.

En klasse i fremgang

Weekends sejladser sejles på Lunkebugten i farvandet mellem Thurø, Tåsinge og Langeland. Samme farvand hvor samme bådklasse kæmpede om verdensmesterskabet i 2017 hvor 72 både deltog.

18 besætninger fra Holland, Tyskland, Sverige og Danmark har meldt deres deltagelse. Der er planlagt op til 9 sejladser med første start lørdag klokken 12.00. 13 af de deltagende både er danske.

- Dette ses som et resultatet af det store arbejde der er forestået i klassen over de sidste mange år for at udbrede kendskabet til båden og dens fantastiske egenskaber netop i Danmark, hvor klassen ellers har levet et liv som OL båd med kun tre aktive teams, fortæller den lokale Starbådssejler Flemming Sørensen.

Trænet af OL guldvinder

Blandt de danske deltagere er årets Goldcup vinder i Drage, Jørgen Schönherr, favorit til at tage DM titlen med hjem til Køge.

Jørgen, som er ny i klassen, har lagt en enorm træningsindsats sammen med gasten Jan Eli.

Besætningen er blandt andet blevet trænet af OL guldvinderen fra 2012 Fredrik Löff.

Senest ved VM i Flensborg som blev sejlet først i august sluttede parret på en samlet 9. plads, hvor næste dansker var Flemming Sørensen med gast Niels Trysøe som blev nummer 17.

Udfordrende bådklasse

- Starbåden kaldes også for kølbådenes kongeklasse. Den kan sammenlignes med en livlig kvinde. Den tiltrækker sig opmærksomhed, men skræmmer samtidig den uøvede sejler med sin udfordrende krop og sit store sejlareal i forhold til størrelsen. Hun er ikke nem at tæmme og kræver en god fysik, udtaler Flemming Sørensen.

Starbåden er knap syv meter lang, svarende til 23 fod, stikker én meter og har et storsejl på 20 kvadratmeter og en fok på 7,5 kvadratmeter. Starbåden har ingen spiler.

Starbåden er designet af amerikaneren Francis Sweisguth i 1911. Der er bygget over 8500 både, de første i træ, men fra 1970'erne i glasfiber.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET