Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jysk Mesterskab i Wayfarer blev afviklet i forbindelse med Aarhus Festuge Cup. Foto: Christian Milert.

Favoritterne Just og Jarvig vinder Jysk Mesterskab i Wayfarer

Kaløvig-sejlerne Mogens Just og Bo Jarvig blev Jyske Mestre i Wayfarer efter en weekend som bød på blæst og ingen sejladser lørdag, og mindre vind søndag. Stævnet var en del af Aarhus Festuge Cup.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Forhåndsfavoritterne Mogens Just og Bo Jarvig vandt weekendens Jysk Mesterskab i Wayfarer, der var en del af Aarhus Festuge Cup.

På andenpladsen kom Christian Milert og Kim Fremlev, mens Niels Alslev og Anders Pjetursson tog sig af tredjepladsen.

Sejladser skudt af

I alt 18 joller var tilmeldt stævnet, hvor weekenden bød på meget varierende forhold.

Lørdag startede med frisk vind på cirka 10-12 m/s fra syd, men inden startproceduren til første start øgede vinden til cirka 14 m/s med pust op til 17 m/s og meget store bølger.

Det fortæller Christian Milert Hansen fra Wayfarer-klassen. Han forklarer videre.

Knækkede mast på vej i havn

Det var lidt for friske forhold til en wayfarer, så feltet blev sammen med contender-jollerne, der sejlede på samme bane, sendt i havn.

På vej i havn kæntrede en wayfarer og knækkede masten.

Resten af lørdag gik med at vente på, at vinden skulle aftage. Det skete desværre ikke, så lørdag blev der ikke kapsejlet.

Regnbyge drillede tidsfristen

Søndag morgen var vinden stadig frisk med cirka 8-10 m/s fra syd og sydvest, men med udsigt til at den ville aftage i løbet af dagen og dreje mere mod vest.

Det betød, at der kunne afvikles fire sejladser, hvor vinden langsomt men sikkert aftog, så den sidste sejlads blev afsluttet i cirka 4 m/s og bølger, der fortsat bar præg af morgenens friske vind.

Et forsøg på at få gennemført femte sejlads inden tidsfristen måtte opgives, da vinden umiddelbart inden drejede 90 grader i forbindelse med en regnbyge.

Mogens Just og Bo Jarvig håndterede de varierende forhold bedst og vandt i sikker stil guld med 3 point. Bedst blandt de ældre joller blev Ida Møller Nielsen og Xavier Phelipon bedste besætning.

content-loader
content-loader
content-loader