Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Wayfarer-klassen har oplevet fremgang i de seneste par år. Foto: Sejlfoto.dk.

Jysk Mesterskab for Wayfarer i Aarhus - dansk verdensmester er med

Wayfarer-klassen er i fremgang og i weekenden holdes Jysk Mesterskab på Aarhus Bugten hvor 18 joller stiller til start. Forsvarende danmarks- og verdensmester Mogens Just deltager.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I den kommende weekend afholdes Jysk Mesterskab for Wayfarer i forbindelse med Aarhus Festuge Cup.

18 joller fra Jylland, Fyn og Sjælland har meldt deres ankomst, heriblandt den forsvarende danmarks- og verdensmester Mogens Just, der i weekenden skal sejle sammen med Bo Jarvig, samt de tidligere danmarksmestre Bjarne Lindquist og Jan Nielsen. Bjarne er nykåret danmarksmester i spækhugger.

Stigende interesse

Flere besætninger har revanche til gode fra sommerens DM og EM, så der er lagt op til særdeles skarpe dueller på Aarhus Bugten hen over weekenden.

Wayfarer-klassen har de seneste par år oplevet en stigende interesse fra kapsejlere fra andre klasser. Det har betydet, at der har været en fin tilgang af nye besætninger, og at det sportslige niveau er blevet hævet betragteligt. 

Selv om der nok kan udpeges et par klare favoritter blandt de 'gamle besætninger', så vil det ikke være overraskende, hvis nogle af de nye besætninger blander sig i toppen.

Tager hånd om nye sejlere

Wayfarer-klassen er nu langt den største to-mands voksenjolle i Danmark og trækker både erfarne og uerfarne sejlere til fra både kølbåde og joller.

- Klassen er blandt andet kendetegnet ved, at der bliver taget godt imod nye besætninger, og alle er klar med råd og vejledning om fx trim og boat-handling, således at nye besætninger hurtigt kommer på omgangshøjde med resten af feltet, fortæller Christian Milert.

Udover kapsejladser i de hjemlige farvande kan klassen næste år se frem til VM, der holdes i Irland den sidste uge i juli.

Foto: Sejlfoto.dk.

Foto: Sejlfoto.dk

Foto: Sejlfoto.dk.

content-loader
content-loader
content-loader