Gå til hoved-indhold
Fredik Lööf bor nu i Norge og sejler lidt OK-jolle blandt andet. Han vandt også OK-NM for 30 år siden, da han var 17 år. - Jeg er glad for at sejle det elementære, enkle, som OK og Finnjolle står for, siger svenskeren, der sejler med danske Green Sails. Foto: Joel Hernestål, Spline ABKapsejlads
Fredik Lööf bor nu i Norge og sejler lidt OK-jolle blandt andet. Han vandt også OK-NM for 30 år siden, da han var 17 år. - Jeg er glad for at sejle det elementære, enkle, som OK og Finnjolle står for, siger svenskeren, der sejler med danske Green Sails. Foto: Joel Hernestål, Spline AB

Da Bo Petersen blev blæst ud af banen af verdensstjernen Lööf

Fredrik Lööf er fra America's Cup-holdet Artemis, dertil skal lægges tre OL-medaljer i Star og Finn, heraf én guld. Det var en for stor mundfuld for EM-OK-vinderen Bo Petersen ved NM i Sverige.

Af Troels Lykke |

Svenske Fredrik Lööf er ekstrem professionel og vældig sympatisk, han er jo rundet af Finnjolle- og Starbåds-kulturen.

Vi har mødt ham flere gange, både til OL, men også til Star Sailors League på Bahamas. Og når vi andre tager en fadøl, går han to timer i fitness.

Han er en mega prof. 

Det fik den tidligere europamester Bo Petersen at mærke ved NM i OK-jolle i Gottskär ved Göteborg.

- Jeg har ikke noget mod at tabe til én, der er bedre end mig, fortalte Bo Petersen til minbaad.dk, før Hellerup-sejleren tog til NM.

Og hvad skete der. Frederik Lööf, (se wikipedia) satte 4 ud af 5 mulige førstepladser ind og vandt sikkert over Petersen og den tidligere verdensmester Greg Wilcox fra New Zealand.

Bo Petersen forklarer: He was gone

Bo Petersen skriver på Facebook om sin 'traumatiske' oplevelse efter førstedagen:

- Man laver ikke numre med en tredobbelt OL-medaljetager...(Lööf, red.) (Og 13 VM’er) Han lader mig lave alle fejl. 1ste sejlads lå jeg i en sejlads men fik ikke sværdet helt ned på sidste opkryds i mærke runding og måtte vende væk for at fixe..

- He was gone! 2 sejlads føre jeg på 1 kryds men forsejler mig og runder 4... He was gone!!... 3 sejlads... rører læ mærke og må rundt igen... runder 14 ved 1 mærke... He was gone!! Har ikke tabt sutten for jeg har god fart og kendt for min stædighed!? I morgen går vi til den med en lidt anden og mere rolig tilgang... strygene har sat sig og nu må vi videre ??????, lyder det fra Bo Petersen, der dagen efter slog Löof i en sejlads - hvis han altså ikke var blevet disket for at røre det læ startflag.

Bo Petersen fortæller, at han er glad for at møde Fredrik Lööf, da han nu ved, hvad han skal træne for at blive bedre. Foto: Joel Hernestål, Spline AB

Bo Petersen står til venstre.

Resultat fra NM i OK-jolle

1 SWE 69 Fredrik Lööf 4

2 DEN 1507 Bo Petersen 8

3 NZL 582 Greg Wilcox 17

4 SWE 139 Hans Börjesson 24

5 SWE 100 Thomas Hansson-Mild 26

6 DEN 1487 Henrik Kofoed-Larsen 31

7 SWE 59 Lars Edwall 33

8 SWE 2846 Jonas Börjesson 35

9 SWE 797 Mats Caap 38

10 DEN 1433 Henrik Kimmel Petersen 42  

Se resultat med alle 45 OK-joller

content-loader
content-loader
content-loader