Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens Lauge, tv, fra Hellerup Sejlklub, ses her med klubkammeraten Henrik Kofoed.

Familiefar Jens Lauge vinder OK-stævne i Nykøbing Sjælland med skarp jolle

Snart er der VM i OK-jolle i Tyskland med 140 sejlere. Jens Lauge varmede op med mange førstepladser i landets mest folkerigeste jolle for voksne. Stiv Strandberg-jolle får bl.a. æren.

Af Troels Lykke |

Det blev stort set kun til førstepladser for OK-sejler og far til tre Jens Lauge fra Hellerup Sejlklub, da der var til et dages stævne i Nykøbing Sjælland for 17 OK-joller, viser resultatlisten

Ny i OK-klassen, tidligere holdverdensmester i Optimistjolle fra 1977, Henrik Kimmer Petersen fra Herslev Strand, tog en andenplads foran Solrød Strand-sejler Gunther Arndt, mens OK-legenden Jørgen Lindhardtsen, der er passeret de 70 år, tog en 4. plads.

VM i Tyskland om 14 dage

Om 14 dage er der VM i OK-jollen i Warnemünde i Tyskland, hvor 140 joller deltager, hvilket kan blive det største OK-VM i historien.

En af deltagerne ved VM er den tidligere danske mester Jørgen Svendsen, der varmer op til OK-VM med konkurrenceridning.

Da vi spørger om klubkammerat Jens Lauges førsteplads, siger han.

- At Jens vinder viser, at man godt kan være i erhvervslivet, passe familie og lave fornemme resultater. OK-klassen er vores folkerigeste klasse og en kæmpe appel til de mange fortravlede ældre tidligere sejlere. Jens Lauge har trænet på cyklen og fået gode hænge ben, siger Jørgen Svendsen, der selv er ret fortravlet i erhvervslivet.

Sejler fra de andre på halvvind

Han tilskriver også Jens Lauges Strandberg-jolle en betydning for sejren, i en klasse, hvor der stadig sejles på trekantsbane.

- Jens sejler i en speciellavet Strandberg, han har købt af mig i sensommeren. Den er fyldt med s-glass og har et tyndt sværd, så han sejler fra de andre på halv vind og det er særligt der han øger, forklarer Jørgen Svendsen, der selv skifter både ud, som vi andre skifter underbukser.

Bo Peteren toer i Kiel - Mads Bendix lige efter

I form er også nylig NM-sølvvinder Bo Petersen, der atter tog sølv, det skete under Kielerugen, hvor Finnjolle-sejleren Mads Bendix tog 3. plads, viser resultatlisten. 

Faderen Jesper Bendix tog en 14. plads i Kiel, hvor 60 joller deltog.

Jens Lauge ses her i front i tidligere stævne. Arkivfoto: Roberg Deaves

content-loader
content-loader
content-loader