Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Ny bog: Frederik Kronprins af Danmark - Konge af en anden verden

Forfatteren fortæller, at han ønsker at bidrage til, at læseren på et fyldestgørende oplyst grundlag kan tage selvstændig stilling til den stadig aktuelle diskussion om tronarvingens olympiske virke.

Af Troels Lykke |

Da Kronprins Frederik i 2009 blev medlem af den internationale olympiske komite, IOC, blev han også danmarkshistoriens mest omdiskuterede sportsleder.

Mange danskere frygtede, at den danske tronarvings karriere i den økonomisk og politisk magtfulde komite ville ophæve den danske tradition med et apolitisk kongehus, står der på bagsiden af bogen.

I Frederik, Kronprins af Danmark - Konge af en anden verden undersøger Lars Jørgensen, hvordan tronarvingen i praksis har forvaltet sin første otte års medlemsperiode i komiteen - både set i lyset af den følelsesladede danske debat, der har været om hans idrætspolitiske karriere, og den internationale debat der i samme periode har været om udviklingen af den olympiske sportsverden.

Bog dokumenterer at IOC er præget af politik og korruption

Lars Jørgensen, forfatter, journalist og cand.public, uddyber overfor minbaad.dk omkring Kronprinsen og idrætspolitik.

- Kronprinsens argument var i sin tid, at der ville være meget lidt politik forbundet med hans medlemskab af IOC - og at komiteen ikke længere var korrupt. Bogens gennemgang af hans første otte års medlemsperiode i IOC dokumenterer, at det argument ikke har holdt vand. Perioden fra 2009 til 2017 har været præget af mere politik og korruption end nogensinde.

Lars Jørgensen har tidligere været på Ekstra Bladet, men også skrevet for bådmedierne, herunder minbaad.dk.

Men det var bogen Sømænd af verden - danske drømme om America's Cup, der gjorde Lars Jørgensen kendt i kapsejladsmiljøet i Danmark.

Men nu har han skrevet bogen Frederik Kronprins af Danmark - Konge af en anden Verden, en bog på på 312 sider. 

Bogen kan købes hos Saxo for 279 kroner.

content-loader
content-loader
content-loader