Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Mads Vangsø og Lasse Hansens hold hedder ’The Wolfpack Gym Powered by Garmin’ navngivet efter deres træningscenter og sponsoreret af bådtypen. Foto: Ben Duffy

Vangsø og Hansen ror nu mod Caribien - 4.800 kilometer venter

Tidligere tv- og radiovært Mads Vangsø og kaptajn i hæren Lasse Hansen, startede i går med at ro fra den kanariske ø La Gomera og mod Antiqua. Den farlige tur ventes at tage 30-45 dage.

Af Troels Lykke |

Det var en tydeligt rørt Mads Vangsø, der mødte TV 2 Vejret på kajen onsdag, se tv-indslag.

Han har forberedt sig i to år, men lige nu var det tid til afsked med de nærmeste.

- Jeg er forberedt, og det er Lasse også. Vi kommer til at smash it out there. Lige nu er det alt det andet, sagde han kort før afgang:

- Det er det værste kvarter på hele roturen. Det er lige nu, at vores familier skal forlade os. Hvor vi skal sige farvel, siger Mads Vangsø til TV 2 Vejret.

Sejladsen hedder The Talisker Whisky Atlantic Challenge. Se video

Sejler i Columbus’ kølvand

På turen fra La Gomera udnytter de passatvindene, som har været brugt, siden Columbus i sin tid satte ud fra selv samme ø i 1492.

Undervejs får de så vidt muligt hjælp til rygvind og god strøm fra TV 2 Vejret. En korrekt kurs i forhold til netop vejret undervejs er nemlig afgørende for turens succes.

- Fanger man vinden korrekt, kan man få medvind hele vejen, siger Peter Tanev fra TV 2 Vejret.  

Kursen skal planlægges og tilpasses rigtigt, og en genvej kan blive dyr og farlig. I alt 28 både fra 14 lande tog i afsted onsdag på det, der kaldes verdens længste rotur. 

Pissebange og søsyg de første ti dage

Mads Vangsø, at begyndelsen bliver svær. Til minby.dk forklarer han:

- Jeg bliver pissebange, får søsyge og kommer til at lide af søvnmangel de første ti dage, hvor vi får så mange bank. Men efter ti dage forsvinder søsygen, appetitten kommer tilbage, vablerne forsvinder, og man vænner sig til bølgerne, fortæller han med baggrund af de erfaringer, han har hørt om fra andre, der har gennemført turen.

Mads Vangsø ser 45 dage som et realistisk mål at gennemføre turen på. I hvert fald har han en særlig dato, han helst skal være hjemme.

Løb også 250 kilometer i Sahara

Det er ikke første gang, at Mads Vangsø kaster sig ud i et vildt fysisk projekt. For nogle år siden løb han 250 kilometer i Sahara, og de seneste par år har han været medejer af et træningscenter på Strandboulevarden: The Wolpack Gym ikke langt fra hjemmet på Østerbro.

Roerne ror hver to timer ad gangen og sover i to timer. Døgnet rundt på hele turen. Robåden bevæger sig med fem til seks kilometer i timen. Der er deltagere fra 14 lande. Foto: Ben Duffy 

content-loader
content-loader
content-loader