Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her ses et kvindeligt hold på turen over Atlanterhavet. Foto: Atlantic Campaigns

Vangsø og Hansen kæntrede delvist på Atlanten

En ting er at sejle over Atlanterhavet, en anden ting er at ro over på 40 dage. Men dansk rohold fortsætter, på 8. dag efter en voldsom bølge kortvarigt kæntrede deres båd i høje bølger.

Af Troels Lykke |

Det blev en dramatisk aften og nat for de to danske ekstremroere, der netop nu er i færd med at krydse Atlanterhavet i en robåd.

En kraftig bølge slog klokken 22 ind over deres robåd, der delvist kæntrede. Senere på natten knækkede en åre på grund af det voldsomme vejr.

- Båden lagde sig om på siden, men rejste sig igen med det samme, skriver kaptajn i hæren Lasse Hansen. Han er sammen med tidligere radio- og tv-vært Mads Vangsø deltager i Talisker Whiskey Atlantic Challenge, der anses for at være verdens hårdeste rokonkurrence. TV 2 Vejret er vejrpartner og hjælper de to med oplysninger om vind- og strømforhold, som kan påvirke turen.

Nattens oplevelser har dog ikke slået de to roere ud, skriver TV 2 Vejret - se indslag.

- Vi har fået endnu større tillid til båden, som kan klare alt, skriver han.

Appetit vendt tilbage efter fire dages søsyge

Duoen har kæmpet med søsyge siden de startede turen startede for otte dage siden.

Søsygen satte ind, kort efter de forlod havnen på den kanariske ø La Gomera ud for Afrika og indledte den 4800 kilometer lange rotur til Antigua i Caribien.

- Det tog os omkring fire dage, og så begyndte vi at få appetitten tilbage og kunne drikke og indtage føde igen, siger Mads Vangsø til TV 2.

Kilde. TV 2

Følg holdets rute her: www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com/2018racetracker/

Vegvisir Race er ikke en del af årets Dansk 2Star-serie

Dansk 2Star har fjernet den udfordrende kapsejlads fra 2019-programmet. Manglende opbakning fra sejlerne og et vanskeligt målerarbejde har ført til beslutningen, som ærgrer Morten Brandt, stævneleder i Vegvisir Race.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Designer Stefan Qviberg nåede ikke at få hyldest for Arcona 435

I november døde den dybt respekterede Arcona-designer Stefan Qviberg i en alder af 69 år. Han nåede derfor ikke at opleve, at Arcona 435 fik prisen European Yacht of the Year 2019. Vi taler her med mr. Arcona, Torgny Jansson, der forklarer, hvad man nu gør med båddesignet fremover.

Links til andre sites