Gå til hoved-indhold
Mogens Just fra Kaløvig var til OL i 1992 i Starbåd, som gast, nu vandt han VM som rorsmand i Wayfarer med Anders Friis. Arkivfoto: Søren SvarreKapsejlads
Mogens Just fra Kaløvig var til OL i 1992 i Starbåd, som gast, nu vandt han VM som rorsmand i Wayfarer med Anders Friis. Arkivfoto: Søren Svarre

Just og Friis tog EM-sølv i Wayfarer trods rygskade

21 Wayfarerjoller fra 5 nationer dystede forleden om EM. Forhåndsfavoritterne Mogens Just og Anders Friis måtte udgå fra lørdagens sejlads efter rygsmerter og derfor vandt McNamara og Townsed EM i Assens.

Af Troels Lykke |

Stævnet bød på mange forskellige vindstyrker primært fra vest, idet de to første dage blev sejlet i let til mellem luft og de sidste to dage i frisk til hård vind.

Den hårde vind fra vest sammenholdt med en til tider kraftig strøm gav også ganske udfordrende bølger, fortæller Christian Milert Hansen.

Han fortæller videre til minbaad.dk:

Allerede efter første dag stod det klart, at stillingen var tæt mellem de øverste placeringer.

De regerende verdensmestre og nykårede dammarksmestre Mogens Just og Anders Friis lå i tæt kamp med de forsvarende europamestre Michael McNamara og Simon Townsend.

Efter første dag førte McNamara og Townsend således med ét point.

Kollisioner

Der blev som sædvanligt sejlet tæt og indimellem for tæt, så det blev til et par kollisioner i løbet af stævnet, hvor en besætning måtte helt udgå på grund af materialeskader.

Stævnet blev udfordret af hård vind fredag, hvor starten blev udsat fra land. Over middag målte stævneledelsen, at middelvinden var faldet til under 12 m/s, der er grænsen for hvornår der må sejles, og således blev 2 sejladser gennemført i kraftig vind og store bølger.

Kæntringer

Det blev også til flere kæntringer, hvoraf en af jollerne var ved at miste roret.

Lørdag startede ligeledes med udsættelse pga. kraftig vind, men efter vinden op af dagen var aftaget lidt, kom to sejladser i hus i et helt fantastisk sejlvejr med frisk vind, store bølger og sol fra en skyfri himmel.

I alt blev det til ti sejladser med to fratrækkere.

Udgik med rygsmerter

Forhåndsfavoritterne Mogens Just og Anders Friis måtte udgå fra lørdagens sejladser pga. rygsmerter og derfor ingen modstand til McNamara og Townsend, der vandt stævnet og dermed fortjent genvandt europamesterskabet.

Andenpladsen gik Mogens Just og Anders Friis tv. I midten ses vinderne og på tredjepladsen kom Christian og Jørgen Iversen, th. 

content-loader
content-loader
content-loader