Gå til hoved-indhold
De ni Wayfarer-besætninger mødtes på stranden på Hven. Foto: Jonatan NothlevTur
De ni Wayfarer-besætninger mødtes på stranden på Hven. Foto: Jonatan Nothlev

Wayfarerne holder 50 års jubilæum - mødes hvor det hele startede

For 50 år siden oprettede ildsjæle Skandinavisk Wayfarer Sammenslutning på Hven. Et halv århundrede senere vendte ni Wayfarer-joller tilbage for at markere jubilæet.

Af Sara Sulkjær |

11 Wayfarer-joller er trukket op på stranden på Hven. Blandt dem er den kendte britiske W48 'Wanderer', der med Frank og Margaret Dye har taget den lange tur til den svenske ø.

Kalenderen siger den 11. august 1968. På netop denne dag dannes Skandinavisk Wayfarer Sammenslutning (SWS) på øen midt i Øresund.

Fejret på årsdagen

Bladrer vi præcis 50 år frem i kalenderen, er scenariet det samme. Denne gang har ti joller med besætning atter sat kurs mod Hven for at markere forenings 50 års jubilæum, som blev fejret i weekenden den 18.-19. august. 

Det er langt fra første gang, at de skandinaviske Wayfarer-sejler har sat kursen mod Hven. 

Faktisk har øen hvert år siden forenings start været mødested for det årlige træf, der har trukket sejlere fra nær og fjern. 

En sikker familiejolle 

Igennem årene har såvel yngre og som ældre sejlere gjort sig i klassen, der indbyder til både tur- og kapsejlads, ligesom familier også trygt kan hoppe ombord:  

- På tur-, familie- og dagsejlads kan Wayfarer lægges underdrejet og rebes/tilpasses fra en stabil position på få minutter til en sikkerhedsgarderet sejlads med god kontrol, forklarer Ken H. Jensen til minbaad.dk. 

Se flere fotos af Hven-jubilæet herunder. Fotos: Jonatan Nothlev

content-loader
content-loader
content-loader