Gå til hoved-indhold
Brødrene Daniel (t.v.) og Nicolaj Bjørnholt indtog den forreste del af feltet i størstedelen af weekendens ni sejladser. Foto: Anders LundKapsejlads
Brødrene Daniel (t.v.) og Nicolaj Bjørnholt indtog den forreste del af feltet i størstedelen af weekendens ni sejladser. Foto: Anders Lund

Bjørnholt-brødrene dominerer Hobie 16 - blev ét og to til klassemesterskabet

Med hver sin gast var Daniel og Nicolaj Bjørnholt igen hurtigst i katamaranklassen, der i weekenden kæmpede i Svendborg. Også fem A-Cats var på vandet.

Af Sara Sulkjær |

14 Hobie Cats kæmpede i weekenden på vandet ud for Svendborg Sunds Sejlklub, hvor fleetens traditionelle sommerstævne, 333 Cup, løb af stablen. 

Et stævne, der samtidig dublerede med årets klassemesterskab for Hobie 16. Det skriver fotograf Anders Lund i en pressemeddelelse. 

2x Bjørnholt

I svære og afvekslende forhold med mange vindspring og perioder med meget tynd luft viste favoritterne vejen og kunne ikke overraskende stille sig øverst på podiet. 

Hurtigst var den lokale Daniel Bjørnholt med gast Christina Schober, mens broderen Nicolaj Bjørnholt, der havde niece Naja Bjørnholt som gast, sluttede på andenpladsen. På tredjepladsen kom Peter Måhr og Olivia Berg Jakobsen fra Egensedybet.

Udover stævneresultaterne blev 333 Cup-vandretrofæet uddelt til bedste besætning i traditionel konfiguration uden spiler. Efter meget tæt sejlads blandt de tre klassiske både kunne Mathilde og Anders Graversen fra Skovshoved snuppe pokalen.

I sand "Hobie way of life"-stil blev også fleet 333's Action-trofæ uddelt til Flemming Nilsson og Laila Frölich fra Hornbæk Bådeklub: 

- Formentligt inspireret af lydsporet fra de foilende A-Cats, som også deltog i stævnet, udviklede en dynamisk duo af vore måske mest musikalske Hobie-sejlere under sejladserne en fløjtelyd, som skulle simulere en foilende HC16! Om det gav mere fart eller plads ved mærkerne er uvist, lyder begrundelsen fra sejler Erik Olsen. 

Fem prikker til Paasch

Netop A-Cat-sejlerne havde efter en stævneaflysning fra KDY fået et hul i kalenderen og stillede derfor til start med fem både i Svendborg. 

Her fik sejlerne afviklet ti sejladser, hvor Thomas Paasch fra Skovshoved var først over linjen i halvdelen. 

Det var nok til at sikre sejleren den samlede sejr, mens Lars Schrøder sluttede næstbedst med Tom Bojland på tredjepladsen. 

Se alle resultater fra stævnet her samt flere billeder herunder. Fotos: Anders Lund

content-loader
content-loader
content-loader