Gå til hoved-indhold
Advokat og CB66-sejler Line Markert er den første kvindelige formand i Dansk Sejlunion. Foto: Dansk SejlunionKort Nyt
Advokat og CB66-sejler Line Markert er den første kvindelige formand i Dansk Sejlunion. Foto: Dansk Sejlunion

Line Markert: Den varme sommer og VM har skabt momentum

Sejlsporten surfer afsted efter en sommer, der ikke kun bød på rekordhøje temperaturer, men også en ualmindelig massiv TV-dækning. Det fortæller Dansk Sejlunions formand i en kommentar.

Af Sara Sulkjær |

Formand i Dansk Sejlunion, Line Markert, skriver her til sejlerne efter en fantastisk sommer:

Kære alle... 

Sommeren 2018 bliver én af dem, vi sejlere vil smile over - af mange grund. 

Det fantastiske sommervejr gav os en lang sejlsæson - masser af både på vandet og ekstra stort pres i mange havne. Nogle dage var vi mere i vandet end på båden – som en rigtig sommertur skal være ?

Sejlsport på TV

Sidst på sommeren var Aarhus vært for et fantastisk VM for de olympiske klasser. Dag efter dag oplevede vi folkefest og fyldte tilskuertribuner på havnen.

DR og TV 2 sendte mere end 30 timers sejlsport hjem i danskernes stuer, og internationalt nåede Aarhus og sejlerfesten ud til et globalt publikum på potentielt over en milliard seere.

Ingen af delene er noget, vi er forvænte med i sejlsporten, men det skete her i sommeren 2018.

Frivillige løftede i flok

VM var et utroligt velafviklet stævne takket være dygtig og minutiøs forberedelse fra VM-organisationen, styregruppen og arbejdsgrupperne.

Og ikke mindst en enestående indsats fra de over 1000 frivillige, der løftede i flok hen over stævnet. Det var en fantastisk oplevelse altid at blive mødt af et hav af smil og stolthed fra alle frivillige over at være en del af holdet.

En kæmpe TAK herfra og anerkendelse til alle jer, som investerede ferie og fridage på at tage del i VM-opgaven - og som tog ansvar for at koordinere opgaven i jeres sejlklubber, så sejlere og klubber fra hele landet stillede op og var med til at gøre VM til et stævne leveret af sejlklubber fra hele Danmark.

blivsejler.dk - nyt værktøj også til klubber

Nu går sommeren på hæld, og vi surfer videre på dét momentum, vi har oplevet i sommerlandet og til VM.

I Dansk Sejlunion har vi lanceret et nyt univers, som vi kalder blivsejler.dk. Under VM-dagene i Aarhus brugte vi blivsejler.dk som afsæt til at få en masse mennesker i tale - og forhåbentlig vække deres nysgerrighed over for mulighederne på vandet.

Vi fortsætter og udbygger blivsejler-universet. Ikke mindst med henblik på, at også klubber kan bruge blivsejler.dk som værktøj, når I selv laver lokale kampagner eller har åbent hus-arrangementer. 

Vi har meget på dagsordenen - og vi får brug for jeres sparring og input. Også derfor ser jeg med stor forventning frem til Klubkonferencen i november. Vi ses i Vingsted!

Sejlerhilsen

Line

Læs hele kommentaren her

content-loader
content-loader
content-loader