Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mange tilskuere lagde mesterskabet igennem vejen forbi havnen i Aarhus. Foto: Troels Lykke

World Sailing: Danmark har sat nye VM-standarder

Rosende ord går Danmarks vej efter et verdensmesterskab, der bragte sejlsporten ud til én milliard husstande, ifølge World Sailing. Også de 1.100 frivillige gjorde indtryk. Holland var bedste nation.

Af Sara Sulkjær |

"Danmark kan sole sig i anerkendelsen fra hele verden for at sætte nye standarder for dét at være vært for den største sejlsportsevent i verden."

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra den internationale sejlsportsorganisation World Sailing efter verdensmesterskabet i Aarhus, der sluttede søndag. 

Sprænger tidligere rekorder

59 TV-stationer har sendt billeder ud til 1 milliard husstande ifølge World Sailing, mens 1.100 frivillige har bakket op og 1.400 sejlere fra 90 nationer har leveret på vandet. 

- Vi har sprængt alle tidligere rekorder og opnået flere seere til et VM end nogensinde før. Det har været en fantastisk begivenhed, og som World Sailings præsident, og en stolt dansker, kunne jeg ikke være mere tilfreds, understreger Kim Andersen i en pressemeddelelse. 

Det verdensomspændende forbund betegner sågar afholdelsen som værende efter olympiske standarder, ligesom det påpeges, hvordan de "fantastiske frivillige" har bakket op. 

Holland bedst på vandet 

Mens Danmark i den grad har trukket overskrifter på land, er det Holland, der har vist sig som de førende på vandet. 

Tre guldmedaljer, to sølvmedaljer og en enkelt bronzemedalje kan hollænderne tage med til hjemlandet. Medaljer, hvoraf de fire er hentet i surfdisciplinerne.  

- Vi fik medaljer i stort set alle de klasser, vi gik efter. Vi presser hinanden til høje standarder. Hemmeligheden? Hårdt arbejde, forklarer Lilian de Geus, der vandt kvindernes RS:X-klasse. 

Rent podiemæssigt gik det ikke Danmarks vej ved VM, hvor det blot lykkedes at hive en bronzemedalje hjem, da Anne-Marie Rindom sluttede som 3'er i Laser Radial. 

Se minbaad.dks galleri fra VM

content-loader
content-loader
content-loader