Gå til hoved-indhold
I 2016 blev der sejlet under de nogenlunde samme forhold i Träslövslage. Her er det danske Jens Kristian Andersen (DEN 246) og Thomas Schmid (GER 193). ArkivfotoKapsejlads
I 2016 blev der sejlet under de nogenlunde samme forhold i Träslövslage. Her er det danske Jens Kristian Andersen (DEN 246) og Thomas Schmid (GER 193). Arkivfoto

Finn-sejlere blev udfordret i Sverige - kun halvdelen af feltet sejlede ud

Vinden manglede ikke under det svenske mesterskab, hvor kun tre sejladser blev skudt i gang i et amputeret felt. Bedste dansker blev Svend V. Andersen på 5. pladsen.

Af Sara Sulkjær |

 - Vi fik kun sejlet tre sejladser, men brugte lige så meget energi, som hvis vi havde sejlet otte. 

Den svenske formand i OK-jolleklubben, som i weekenden afholdt svensk mesterskab med Finnjollerne, var ikke i tvivl:

Vejret i Träslövslage lidt syd for Varberg var hård kost for de deltagende sejlere, hvoraf syv danske Finnjollesejlere også havde skrevet sig på listen. 

19 m/s i middelvind

Alle dage bød på en del vind. Ikke mindst fredag, hvor sejlerne blev mødt med vestenvind med 19 m/s som middelvind og 23 m/s i pustene. 

Vind, der aldrig rigtigt kom indenfor det sejlbare område, når havnen vender mod vest, og bølgerne er mindst to meter høje.

Lørdag var straks bedre, selvom blot halvdelen af feltet valgte at tage på vandet til første sejlads. Her fik sejlerne ikke lov at kæmpe længe, inden de atter måtte vende stævnen retur: 

- Sejladsledelsen valgte at sende feltet i havn, da en stor tordenbyge kom kørende, og til starten to timer senere var feltet yderligere reduceret, forklarer Finnjollesejler Jens Kristian Andersen. 

Allanson med rene prikker

Det blev til tre sejladser under svære forhold, hvor der var hængeluft med vindspring og strøm, som gav muligheder for at vinde og tabe placeringer på krydset.

Helt suveræn var Bjørn Allanson, der vandt alle sejladser i overbevisende stil, med franskmanden Laurent Hay på en lige så sikker andenplads.

Også Otto Strandvig, Jens Kristian Andersen og Svend V. Andersen holdt sig stabilt i top-10 i sejladserne, hvor sidstnævnte slutter som bedste dansker på en femteplads. 

Søndag blev der ikke sejlet, da vinden udover at holde sig konstant over 10 m/s også kom direkte ind i havnehullet, så det var umuligt at komme ud af havnen. Stævnet blev derfor skudt af klokken 12.

DM starter torsdag 

Det svenske mesterskab var samtidig det første mesterskabsstævne for Finnjollerne i august. Torsdag gælder det det danske mesterskab, der skydes i gang i Middelfart.

En unik mulighed for at få seks dages kapsejlads på ni dage, hvilket en del sejlere fra ind- og udland har benyttet sig af. 

Ved DM vil sidste års top-3 med Otto Strandvig, Svend Erik Molbech og Michael Staal være til start, ligesom internationale topsejlere som den tidligere verdensmester Thomas Schmid har meldt deres ankomst. 

Se top-10 ved det svenske mesterskab: 

Tjek alle resultaterne her

content-loader
content-loader
content-loader