Gå til hoved-indhold
Otto Strandvig var bedste danske sejler ved DM-stævnet i Middelfart. Foto: Middelfart SejlklubKapsejlads
Otto Strandvig var bedste danske sejler ved DM-stævnet i Middelfart. Foto: Middelfart Sejlklub

Finn: Strandvig bliver danmarksmester trods en DNF i sidste sejlads

KDY-sejleren var endnu engang suveræn i Finnjolleklassen, da en samlet sjetteplads sikrede ham guldet foran Michael Staal. Tyske Thomas Schmid vandt stævnet.

Af Sara Sulkjær |

En samlet sjetteplads er nok til at sikre Otto Strandvig titlen som danmarksmester i Finnjolleklassen efter et DM, der i høj grad var præget af udenlandske topsejleres dominans.  

Hele 49 point har Strandvig således til den vindende tysker Thomas Schmid. Også på finaledagen lørdag var tyskeren flot sejlende med en 2-1-3-serie. 

Strandvig med tredjeplads 

En serie, der blev sejlet hjem i mellem 8-12 sekundmeters vind, hvor Otto Strandvig stod for dagens bedste danske placering med en tredjeplads i anden sejlads: 

- Det var igen fair sejladser i springende vind på banen i Gamborg Fjord. Sejladsledelsen fik flyttet fint rundt på mærkerne i takt med vinden, understreger Michael Staal. 

Selvom Strandvig i sidste sejlads måtte udgå med et mindre havari, lykkedes det ikke Staal at indhente sejleren. 

Dermed kan Strandvig tage fra DM'et med guldet, mens Staal snupper sølvet. Jens Kristian Andersen kan samtidig rejse hjem med en bronzemedalje efter særligt en god førstedag torsdag. 

Ingen protester på land 

Mens festmiddagen blev indtaget lørdag aften, kunne de 41 DM-sejlere glæde sig over at have været en del af et stævne, der forløb uden de store dramaer på landjorden: 

- Alle deltagere har kun ros til stævnet på vand og land. Traditionen tro var der ingen protester til behandling. Alle unoder blev sportsligt ordnet på vandet af sejlerne ved, at de rettede deres fejl, understreger Michael Staal. 

I 2019 bliver DM for Finnjolleklassen undtagelsesvis afholdt i den første weekend i juni som optakt til Finn Masters, der sejles 10. til 15. juni.

Begge stævner sejles i Øresund med henholdsvis sejlklubben Sundet og KDY som arrangør.

Se de samlede resultater fra årets DM her og giv desuden Middelfart Sejlklubs flotte fotos et kig herunder: 

content-loader
content-loader
content-loader