Gå til hoved-indhold
Havne
Randers-firmaet Zunshine Living A/S har haft et udstillingshus liggende i havnen. Det bliver alt sammen nu skudt ned af de lokale politikere. Foto: Troels Lykke

Husbåde nu uønsket i Vejle - borgelige politikere siger nej

Husbåde passer ikke ind i Vejle Lystbådehavn. De er for dyre i anlæg, lyder nogle af begrundelserne. Lystbådehavnens formand er overrasket over politikernes beslutning.

Af Troels Lykke |

Politikerne i økonomiudvalget sagde mandag nej til en ansøgning fra bestyrelsen fra Vejle Lystbådehavn, det skriver Vejle Amts Folkeblad

Politikerne med borgmester Jens Ejner Christensen (V) og viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K) i spidsen mener ikke, at husbåde er fremtiden på havnen:

- Husbåde bør ikke optage pladser i den nye lystbådehavn. Vi har et område under stærk udvikling - og så skal der være plads til flere både, lyder begrundelsen fra borgmesteren.

Kloakken er dyr

Hensynet til mulige bådejere er kun en af begrundelserne. Politikerne har fået at vide, at det vil koste 800.000 kroner at koble de enkelte både på kloak og anden forsyning. Det udelukker også projektet, mener de.

- Og så er det efter min mening ikke det rette miljø. Når jeg hører husbåde, tænker jeg mere på Fredens Havn og Nyhavn i København, siger borgmesteren.

Dan Arnløv har også svært ved at se husbåde af den type, der har ligget på prøve i lystbådehavnen de seneste mange måneder:

Formand er overrasket

På Vejle Lystbådehavn havde havnens formand, Jan Ipsen, ikke hørt om økonomiudvalgets beslutning, og han kendte derfor heller ikke politikernes begrundelse for afslaget.

- Jeg er overrasket over at høre, at vi får afslag. Det er ærgerligt, men selvfølgelig har de ret i, at husbådene optager pladser i havnen. Det er logik, og vi ved selvfølgelig ikke, hvad der sker om nogle år. Det kan godt være, at de har ret i, at der bliver behov for pladserne, siger Jan Ipsen.

Vejle Motorbådklub har foretaget en afstemning på den årlige generalforsamling, og Sejlklubben Neptun gennemførte tidligere i år en afstemning på sin hjemmeside blandt medlemmerne.

Kilde. Vejle Amts Folkeblad

Peter Poulsen fra Randers-firmaet Zunshine Living ses her i husbåden i Vejle for få uger siden, da der var fremvisning. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader