Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Peter Poulsen fra Zunshine Living i Randers ses her på husbåd i Vejle tidligere i år. Foto: Troels Lykke

Politikere i Vejle misforstår priser for tilslutning af husbåde

- Det koster 50.-60.000 kr. for tilslutning per husbåd og udgifter og vedligeholdelse afholdes af husbådsejeren og beløbet er ikke 800.000 kr., forklarer Peter Poulsen fra Zunshine Living i Randers.

Af Troels Lykke |

Med afsæt i gældende lokalplan har Økonomiudvalget i Vejle Kommune takket nej til husbåde i lystbådehavnen.

- Det må vi naturligvis respektere, lyder det fra Peter Poulsen fra selskabet Zunshine Living i Randers. 

Et firma, der har investeret ca. 4,5 millioner kroner i husbådsprojektet og haft en udstillingshusbåd liggende i havnen siden april måned.

Politikere måske ikke forlagt rigtige data

Han er lidt usikker på om politikerne i Vejle Kommune helt har forstået fakta omkring husbåde.

- Med henvisning til forskellige politikers udtalelser til pressen, er der dog bekymring for, om kommunen er blevet forelagt tilstrækkelige fakta. Bekymring for at lystbådehavnens cirka 600 bådpladser (hvoraf ca. 1/3 er tomme) går til husbåde er vist overdrevet, da der kun er tale om 15 husbåde – ja faktisk, så lyder lystbådehavnens ansøgning om en forsøgsordning på blot 5 husbåde, forklarer Peter Poulsen til minbaad.dk.

Priser er stærkt overdrevne

Om priserne for tilslutning af el, vand og kloak siger han.

- Yderligere er der vist gået en-fjer-fem høns i økonomien. Der er nævnt beløb fra kr. 800.000 til flere millioner for tilslutning af el, vand og kloak til husbådene, hvilket er en ret stor misforståelse. Sagen er at det typisk koster kr. 50.-60.000 for tilslutning pr. husbåd og at enhver udgift og vedligeholdelse afholdes af husbådsejeren. I forbindelse med tilslutningen betales der til forsyningsselskabet som ved en bolig på land, forklarer Peter Poulsen, der er tidligere Dufour-forhandler.

Husbåde bidrager massivt til drift af havn

Om lystbådehavnens udgifter, siger han.

- Lystbådehavnen har dermed ingen udgifter, men derimod ret massive indtægter ifm. husbådene i form af indskud, bådpladsleje samt fællesbidrag. Det er meget ærgerligt, idet området har perfekte forhold og husbådene kunne bidrage til et nyskabende og mangfoldigt miljø for byen, slutter Peter Poulsen.

Her ses husbåden i Vejle. En husbåd til cirka 2,3 mio. kroner. Foto: Troels Lykke

Se flere fotos af husbåden

Få professionel sejler Nicolai Sehested med ombord til Palby Fyn Cup 2019

Når starten til Palby Fyn Cup 2019 går den 24. maj, får en heldig båd muligheden for at få VOR-sejler Nicolai Sehested med ombord i i alt fem timer, hvor han vil dele ud af gode råd og røverhistorier. Konkurrencen afholdes i anledning af 30 års jubilæet for kapsejladsen.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Ny ClubSwan 36 får C-foil system

Finske Swan præsenterer senere i år den nyeste båd fra værftet, en ClubSwan 36. Båden, som er en high-performance kapsejladsbåd, bliver beskrevet som en forvokset jolle med ovalt skrog og justerbar mast.

Links til andre sites