Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Bo Petersen på 6. plads ved OK-VM med 143 joller i Tyskland

I Warnemünde kæmpes ud over kanten i hårdt vejr. Bo Petersen fra Hellerup lagde ud med 2. og 3. plads. Der sejles i to felter. Bo Petersen, der kalder sig for gråmissen, fortæller fra gigantisk VM.

 

Af Troels Lykke |

Flerdobbelt OL-medaljetager Frederik Lööf er med, det er sidste års EM-vinder fra Norge Lars Johan Brodtkorb også. De ligger da også helt fremme. Det er dog tyske Jan Kurfeldt, der er i front 

Men en af favoritterne ved OK-VM i Warnemünde med 143 joller er Hellerup-sejleren gråmissen Bo Petersen, der før har vundet EM i klassen, men aldrig et VM. Fra Warnemünde skriver den 55-årige sejler på facebook:

- Så er dag 1 ovre, og der kom meget mere vind end lovet. De 4-6 m/s blev skiftet ud til 8-12 m/s, så alle kræfter blev sat ind. Vi er delt op i to felter og placeringer er point. Så i dag er der fire førstepladser på to sejladser osv., som så gør at vi ligger ufattelig tæt i toppen.

- Jeg kom igennem dagen med en 2. og 3. plads, som gør at jeg ligger sammenlagt 6, dog kun 3 point fra 1. pladsen. Vi skal sejle i 2 hold (favoritter fordelt) sådan til og med femte sejlads. Når den er ovre deles vi op i et guldfelt og dem under placeringen 70, sejler om at vinde sølvfeltet.

- I guldfeltet tager man alle point med over, undtaget den dårligste placering af de 5 og så sejler alle favoritter i samme felt om at vinde Guld, sølv og bronze. De lover vind alle dage så det bliver hårdt for kroppen. Dag 1 er forbi, 4 dage to go, skriver Bo Petersen.

Bo Petersen kæmper her i Tyskland. Foto: Robert Deaves

Tidligere Star OL-guldvinder og flerdobbelt verdensmester i Finnjolle, Frederik Lööf er med og han har valgt at sejle med Green Sails fra Aarhus. Foto: Robert Deaves

Resultat efter to sejladser

1              GER 18             Jan Kurfeld             3

2              GER 71             André Budzien             3

3              NOR 428             Lars Johan Brodtkorb             4

4              SWE 69             Fredrik Lööf             4

5              SWE 100             Thomas Hansson-Mild             5

6              DEN 1507             Bo Petersen             5

7              GBR 6             Charlie Cumbley             9

8              GER 77             Sönke Behrens             11

9              GBR 11             Jim Hunt             11

10              AUS 768             Mark Jackson             12

Flere resultater

100 danske opti-sejlere var til påskestævne på Gardasøen - Magnus Heegaard bedste dansker

1000 opti-sejlere brugte traditionen tro påsken ved Gardasøen, hvor det 37. Lake Garda Opti Meet blev afviklet. Bedste dansker blev Magnus Heegaard på en 20. plads efter dage med atypisk gardavejr. Laser-sejlere sejlede længere syd på Gardasøen, hvor vejret også drillede.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites