Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Bo Petersen på 6. plads ved OK-VM med 143 joller i Tyskland

I Warnemünde kæmpes ud over kanten i hårdt vejr. Bo Petersen fra Hellerup lagde ud med 2. og 3. plads. Der sejles i to felter. Bo Petersen, der kalder sig for gråmissen, fortæller fra gigantisk VM.

 

Af Troels Lykke |

Flerdobbelt OL-medaljetager Frederik Lööf er med, det er sidste års EM-vinder fra Norge Lars Johan Brodtkorb også. De ligger da også helt fremme. Det er dog tyske Jan Kurfeldt, der er i front 

Men en af favoritterne ved OK-VM i Warnemünde med 143 joller er Hellerup-sejleren gråmissen Bo Petersen, der før har vundet EM i klassen, men aldrig et VM. Fra Warnemünde skriver den 55-årige sejler på facebook:

- Så er dag 1 ovre, og der kom meget mere vind end lovet. De 4-6 m/s blev skiftet ud til 8-12 m/s, så alle kræfter blev sat ind. Vi er delt op i to felter og placeringer er point. Så i dag er der fire førstepladser på to sejladser osv., som så gør at vi ligger ufattelig tæt i toppen.

- Jeg kom igennem dagen med en 2. og 3. plads, som gør at jeg ligger sammenlagt 6, dog kun 3 point fra 1. pladsen. Vi skal sejle i 2 hold (favoritter fordelt) sådan til og med femte sejlads. Når den er ovre deles vi op i et guldfelt og dem under placeringen 70, sejler om at vinde sølvfeltet.

- I guldfeltet tager man alle point med over, undtaget den dårligste placering af de 5 og så sejler alle favoritter i samme felt om at vinde Guld, sølv og bronze. De lover vind alle dage så det bliver hårdt for kroppen. Dag 1 er forbi, 4 dage to go, skriver Bo Petersen.

Bo Petersen kæmper her i Tyskland. Foto: Robert Deaves

Tidligere Star OL-guldvinder og flerdobbelt verdensmester i Finnjolle, Frederik Lööf er med og han har valgt at sejle med Green Sails fra Aarhus. Foto: Robert Deaves

Resultat efter to sejladser

1              GER 18             Jan Kurfeld             3

2              GER 71             André Budzien             3

3              NOR 428             Lars Johan Brodtkorb             4

4              SWE 69             Fredrik Lööf             4

5              SWE 100             Thomas Hansson-Mild             5

6              DEN 1507             Bo Petersen             5

7              GBR 6             Charlie Cumbley             9

8              GER 77             Sönke Behrens             11

9              GBR 11             Jim Hunt             11

10              AUS 768             Mark Jackson             12

Flere resultater

content-loader
content-loader
content-loader