Gå til hoved-indhold
Det lykkedes Ida og Marie at krydse linjen som de første i deres anden sejlads i Japan. Foto: Sailing Energy / World SailingKapsejlads
Det lykkedes Ida og Marie at krydse linjen som de første i deres anden sejlads i Japan. Foto: Sailing Energy / World Sailing

Ida og Marie 3'er inden medal race ved World Cup-stævne i Japan

Der er tæt kamp om podiepladserne i kvindernes 49erFX, mens Lin og CP er uden medaljechance i Nacra 17. Få link til live-sending fra medal race tidligt lørdag morgen.

Af Sara Sulkjær |

Knap har VM-bølgerne lagt sig, før flere af de danske landsholdssejlere atter har trukket jollerne i vandet og hevet svømmevesten over hovedet. 

Denne gang i japanske Enoshima, hvor 49erFX-sejlerne Ida Baad og Marie Thusgaard har fundet farten og ligger til bronzemedaljen inden det afgørende medal race lørdag.

Det selvom, at det ikke lykkedes at afvikle sejladser fredag i den lette vind på 5-6 knob. Det skriver Sejlerlandsholdet.

Starter er afgørende 

Meget kan dog ske i den sidste sejlads. Tre point har danskerne til andenpladsen, mens blot ét enkelt point adskiller dem fra fjerdepladsen. 

Skal Ida og Marie vende hjem med en medalje, er det derfor afgørende, at de ikke mindst kommer hurtigt over linjen. Noget, de netop har fokus på ved det japanske stævne:

- Onsdag lykkedes vi ikke helt med vores starter. Det var meget frustrerende. Derfor var det en kæmpe befrielse, da vi lavede en rigtig god start i dag (torsdag, red.), skriver pigerne på Facebook

Helt i front er brasilianske Martine Grael og Kahena Kunze, som allerede før lørdagens sejlads har sikret sig guldmedaljerne i 49erFX-klassen. Danske Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen er ikke til start. 

Lin og CP uden medaljechance 

Også Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck sejler deres sidste og afgørende sejlads lørdag. Med en placering som nummer otte er de dog uden medaljechance.

Samtidig er der i Laser Radial-klassen blot afviklet fire sejladser, hvorfor tre sejladser skydes i gang lørdag. Anne-Marie Rindom ligger her på en samlet 10. plads, mens det unge talent Anna Munch er nummer 27. 

Laser-sejlerne kan se frem til det afgørende medal race søndag. 

Se live-sending fra lørdagens medal races fra kl. 5.00 dansk tid her: 

 

content-loader
content-loader
content-loader